Ο Ερντογάν… σουτάρει τη λέξη «αρένα» από τις ονομασίες γηπέδων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε την Παρασκευή να απαγορευτεί η χρησιμοποίηση της λέξης «αρένα» στις ονομασίες των τουρκικών γηπέδων, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για έναν όρο που δεν προέρχεται από την τουρκική γλώσσα και επιπλέον παραπέμπει στις συγκρούσεις των μονομάχων... με άγρια θηρία.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε την Παρασκευή να απαγορευτεί η χρησιμοποίηση της λέξης «αρένα» στις ονομασίες των τουρκικών γηπέδων, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για έναν όρο που δεν προέρχεται από την τουρκική γλώσσα και επιπλέον παραπέμπει στις συγκρούσεις των μονομάχων… με άγρια θηρία.
Πολλά στάδια στην Τουρκία περιλαμβάνουν στην ονομασία τους τη λέξη «αρένα», συνήθως σε συνδυασμό με την επωνυμία του σπόνσορα της ομάδας.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα γήπεδα των ποδοσφαιρικών ομάδων Γαλατάσαραϊ (Turk Telekom Arena) και Μπεσίκτας (Vodafone Arena) ή της ομάδας μπάσκετ Μπεσίκτας (Ulker Sports Arena).
«Είμαι κατά της αρένας. Ξέρετε τι έκαναν στις αρένες στο παρελθόν; Άνθρωποι διαμελίζονταν από ζώα», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια μιας τελετής απονομής των πτυχίων σε σπουδαστές θρησκευτικών σχολών.
«Έδωσα οδηγίες στο υπουργείο (Αθλητισμού) να καταργηθεί η λέξη αρένα από τις ονομασίες των σταδίων», πρόσθεσε.
Ο Ερντογάν υπερασπίζεται με πάθος την τουρκική γλώσσα και μόλις πριν από δύο ημέρες είχε ταχθεί κατά της χρησιμοποίησης ξένων λέξεων στις πινακίδες ή τις ονομασίες αθλητικών εγκαταστάσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο σκύλος της φυλής Δαλματίας: Αθλητικός, ευγενικός και πανέξυπνος
- Αντιδράσεις για την επίσκεψη Σάλεχ στην Αθήνα και τις αναφορές στο τουρκολιβυκό μνημόνιο
- Αυτό είναι το πιο χριστουγεννιάτικο σπίτι της Αθήνας – Πού βρίσκεται
- Τολμηρή ληστεία στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας: Σπάνιες γκραβούρες Ματίς και Πορτινάρι στα χέρια ενόπλων
- Η Φιορεντίνα με «διαβατήριο για τη Serie B»
- Ακίνητα: Έρχεται μίνι ΕΝΦΙΑ μέσω δημοτικού τέλους – Τι αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ
- Όταν ο ΛεΜπρόν έμεινε κάτω από τους 10 πόντους…
- Χριστούγεννα στα μπλόκα υπόσχονται οι αγρότες – Κλιμακώνουν τον αγώνα και αυξάνουν την πίεση στην κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442