Ιαπωνικά βιβλιοπωλεία εναντίον Amazon με όπλο τον Μουρακάμι
Επιθετική πολιτική αποφάσισε να εφαρμόσει μεγάλη αλυσίδα βιβλιοπωλείων της Ιαπωνίας απέναντι στην αυξανόμενη κυριαρχία των online εμπόρων λιανικής πώλησης, όπως το Amazon, περιορίζοντας την πρόσβασή τους στα αντίτυπα από την πρώτη έκδοση της νέας συλλογής διηγημάτων του Χαρούκι Μουρακάμι.
Επιθετική πολιτική αποφάσισε να εφαρμόσει μεγάλη αλυσίδα βιβλιοπωλείων της Ιαπωνίας απέναντι στην αυξανόμενη κυριαρχία των online εμπόρων λιανικής πώλησης, όπως το Amazon, περιορίζοντας την πρόσβασή τους στα αντίτυπα από την πρώτη έκδοση της νέας συλλογής διηγημάτων του Χαρούκι Μουρακάμι.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η αλυσίδα βιβλιοπωλείων Κινοκουνίγια με 66 καταστήματα πρόκειται να αποκτήσει τα 90.000 από τα πρώτα 100.000 αντίτυπα του βιβλίου «As a Vocation» του Μουρακάμι, που θα κυκλοφορήσει στα γιαπωνέζικα στις 10 Σεπτεμβρίου.
Η εκδοτική φίρμα σχεδιάζει να τοποθετήσει τα αντίτυπα στα ράφια των καταστημάτων της και να τα διανείμει και σε άλλα βιβλιοπωλεία της χώρας μέσω χονδρεμπόρων.
«Για να ανταγωνιστούν ευθέως τα ιντερνετικά βιβλιοπωλεία, οι εκδότες βιβλίων που προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουν τη συμβατική αγορά βιβλίου» υποστήριξε εκπρόσωπος των εκδόσεων Κινοκουνίγια στην εφημερίδα «Ασάχι Σιμπούν».
Για την ώρα ο ιάπωνας συγγραφέας, από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας πεζογραφίας, δεν έχει εκφραστεί θετικά ή αρνητικά για την κίνηση του εκδοτικού οίκου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καρπενήσι: Ακέφαλη σορός χωρίς ρούχα εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο που έπεσε σε γκρεμό
- Super Bowl: Οι Seahawks ξανά στην κορυφή του NFL με επιβλητική νίκη επί των Patriots (vids)
- «Θα μπορούσα να εμπλέξω τον Τραμπ»: Δολοφόνος 51 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
- Ο Ντάριο Σάριτς έμεινε ελεύθερος: Η waiver list, o Παναθηναϊκός και η επιστροφή στη Euroleague
- «Πυρά» Τραμπ, προσευχές και αντι-show: Όλα όσα έγιναν στο ημίχρονο του Super Bowl με πρωταγωνιστή τον Bad Bunny
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώνεται η επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης – Ποιοι «επαναπατρίζονται» από ΣΥΡΙΖΑ
- Πύλος: Νεαρός ξυλοκόπησε κουρέα με γκλοπ επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα
- Ταμπόρδα: «Ελπίζω αυτή η νίκη να αποτελέσει σημείο ενός νέου ξεκινήματος»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442