«Διαθέτουμε από τα καλύτερα ρόστερ στην Ευρώπη» είπε ο Σφαιρόπουλος
Με στόχο την επιστροφή στις νίκες, αλλά και θέλοντας παράλληλα να βάλει τέλος στο νικηφόρο σερί της αντιπάλου (15-0) υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Ολυμπιακός την Πέμπτη, στο ΣΕΦ. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν τους εντός έδρας αγώνες στην Ευρωλίγκα, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος εξέφρασε τη σφοδρή επιθυμία όλων στον Ολυμπιακό για νίκη απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και των πρώην «ερυθρόλευκων», Τεόντοσιτς και Χάινς. «Διαθέτουμε από τα καλύτερα ρόστερ στην Ευρώπη,» στήριξε μία ακόμη φορά τους παίκτες του ο Σφαιρόπουλος.
Με στόχο την επιστροφή στις νίκες, αλλά και θέλοντας παράλληλα να βάλει τέλος στο νικηφόρο σερί της αντιπάλου (15-0) υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Ολυμπιακός την Πέμπτη, στο ΣΕΦ.
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν τους εντός έδρας αγώνες στην Ευρωλίγκα, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος εξέφρασε τη σφοδρή επιθυμία όλων στον Ολυμπιακό για νίκη απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και των πρώην «ερυθρόλευκων», Τεόντοσιτς και Χάινς. «Διαθέτουμε από τα καλύτερα ρόστερ στην Ευρώπη» στήριξε μία ακόμη φορά τους παίκτες του ο Σφαιρόπουλος.
«Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση. Ένα παιχνίδι με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο που είναι αήττητος στην Ευρωλίγκα. Είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και είναι ευκαιρία για εμάς να δείξουμε την αξία μας. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο μας και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να το εφαρμόσουμε. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει πολλούς παίκτες για να κάνουν τη… ζημιά και πρέπει να τους περιορίσουμε. Στην επίθεση πρέπει να είμαστε ομαδικοί και προσηλωμένοι σε όλες τις λεπτομέρειες που δουλέψαμε. Πρέπει να παλέψουμε μέχρι τελευταίο λεπτό. Ο κόσμος μας έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και θέλουμε να αποτελέσει τον έκτο παίκτη μας».
Για την ΤΣΣΚΑ, είπε: «Είναι μια ομάδα που είναι φαβορί για τον τίτλο. Όταν παίζεις με μια τέτοια ομάδα κι εσύ θες να διεκδικήσεις το καλύτερο. Τη μαχητικότητα που θέλουμε να δείξουμε την καλλιεργούμε από την αρχή. Ήρθε η ώρα να δείξουμε πόσο μαχητικοί είμαστε, ξανά. Η ΤΣΣΚΑ έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Με την προσθήκη του Ντε Κολό, έγινε ακόμη πιο ποιοτική. Πρέπει να προσέξουμε τη δημιουργία».
Για το πόσο βοήθησε το γεγονός πως δεν είχαν παιχνίδια αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Σφαιρόπουλος είπε: «Βοήθησε γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα να ξεκουραστούμε λίγο. Διορθώσαμε κάποια λάθη που είχαμε σε άμυνα και επίθεση και μας έκανε πιο έτοιμους για το επόμενο παιχνίδι».
Ο Σφαιρόπουλος πρόσθεσε: «Ο Ολυμπιακός θα κάνει το παιχνίδι του όπως πάντα. Έχουμε μια τακτική και έναν τρόπο που θέλουμε να παλεύουμε την κάθε φάση. Προσαρμόζουμε την τακτική μας στα μέτρα του αντιπάλου, αλλά και στα μειονεκτήματά του. Έχουμε βρει θετικά και αρνητικά και θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας».
Ρωτήθηκε αν θα αποκτηθεί παίκτης και απάντησε: «Έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να σταματήσει η παραφιλολογία. Έχω πει αρκετές φορές ότι έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους ξένους παίκτες μας. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος μαζί τους. Και από τη νοοτροπία και από τη δουλειά, αλλά και από το πόσο βελτιώνονται για να παίξουν καλά για την ομάδα. Από την άλλη, η δική μου φιλοσοφία είναι ότι δεν θέλω να υπάρχουν δύο ομάδες.
Να πάρω έναν ξένο παίκτη για να προστεθεί στο ρόστερ και να έχω άλλη ομάδα στην Ελλάδα και άλλη στην Ευρώπη. Είμαι κατά αυτού του σχεδιασμού γιατί η ομάδα πρέπει να έχει τη χημεία της. Αυτή τη στιγμή έχουμε ομοιογένεια και χημεία. Δεν θέλω να φέρω παίκτη που θα χαλάσει τον αγωνιστικό σχεδιασμό που έχει η ομάδα στο παιχνίδι της. Δεν θέλω να έχουμε δύο ομάδες και αυτοί είναι οι λόγοι που δεν θέλω παίκτη και αναρωτιέμαι και προβληματίζομαι γιατί βγαίνουν τέτοια προς τα έξω».
Για την αγωνιστική άνοδο των Ελλήνων παικτών είπε: «Και στους Έλληνες έχω εμπιστοσύνη. Το υλικό μας είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη και όλοι μπορούν για το καλύτερο. Είτε Έλληνας είτε ξένος μπορεί να πάρει στην πλάτη του την ομάδα μας. Αυτό το λέω και στους ίδιους τους παίκτες. Ο καθένας πρέπει να είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα. Σημασία έχει αυτός που προσφέρει και αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε σε καλό βαθμό και όσο περνά ο καιρός το κάνουμε ακόμα καλύτερα σε άμυνα και επίθεση».
Στο τέλος, μίλησε για την επιστροφή του Χάινς και το αν θα επηρεαστούν καθόλου οι ψηλοί του Ολυμπιακού: «Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όλοι αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τον Χάινς αλλά νομίζω πως οι παίκτες μου δεν θα δείξουν ότι θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Πρέπει να δουλεύουμε με τον σωστό τρόπο. Στα παιχνίδια κάνουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις». Δηλώσεις έκαναν και οι Γιώργος Πρίντεζης, Μπράιαντ Ντάνστον και Κώστας Σλούκας:
«Περιμένουμε όλοι τον Κάιλ. Είναι ένας πολύ καλός φίλος κι ένας παίκτης που έχει τις καλύτερες σχέσεις με όσους τον είχαν συμπαίκτη. Όμως όλες αυτές οι γιορτές θα πρέπει να κρατήσουν μέχρι να αρχίσει ο αγώνας», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Πρίντεζης και συνέχισε: «Είναι ένας σημαντικός αγώνας, αλλά όχι ιδιαίτερος. Θεωρώ πως πρέπει να αρχίσουμε από την άμυνα για να βρούμε εύκολα καλάθια, ένας τομέας στον οποίο δεν είμαστε καλοί τον τελευταίο καιρό.
Η άμυνα και το ένστικτο στην επίθεση θα είναι κλειδιά. Αποτελούν κομβικό σημείο για μας ο Τεόντοσιτς και ο Ντε Κολό, που δημιουργούν, όπως και οι Χάινς και Κάουν, που τελειώνουν τις φάσεις. Είναι πολύ θετικό που το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο. Μακάρι να κερδίσουμε και να φύγει χαρούμενος ο κόσμος».
Από την πλευρά του ο Μπράιαντ Ντάνστον είπε: «Πρέπει να εμφανιστούμε πιο δυνατοί. Στον τελευταίο αγώνα δεν παίξαμε την άμυνα που παίζουμε συνήθως. Αύριο πρέπει να ξαναπαίξουμε καλή άμυνα. Είναι στο μυαλό μας η άσχημη απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου της αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και ανεξαρτήτως πώς θα είμαστε στην επίθεση, πρέπει να παίξουμε άμυνα με τον σωστό τρόπο. Πρέπει να παίξουμε δυνατά. Να κάνουμε καλή δουλειά και να κρατήσουμε τους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ μακριά από την μπάλα».
Τέλος, ο Κώστας Σλούκας δήλωσε: «Η φάση των «16» από μόνη της είναι ένα ισχυρό κίνητρο πόσο μάλλον όταν αντιμετωπίζεις την ΤΣΣΚΑ που είναι αήττητη. Η προηγούμενη ήττα από την Αναντολού ήταν δύσκολη για μας και θέλουμε να αντιδράσουμε. Επιθετικά είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα, διαθέτει δυνατά… χαρτιά όπως τα γκαρντ της, αλλά έχουν και αδυναμίες τις οποίες πρέπει να χτυπήσουμε.
»Βασικό θα είναι να ελέγξουμε το ρυθμό και να μην παρατήσουμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού το πλάνο μας είτε προηγούμαστε είτε βρισκόμαστε πίσω στο σκορ. Θεωρώ πως σε τέτοια παιχνίδια τα οποία ανήκουν στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη, δε θα επηρεάσει τόσο πολύ η επιστροφή των Χάινς και Τεόντοσιτς. Έχουν περάσει καλές στιγμές εδώ, αλλά μόλις μπουν στο γήπεδο θα θέλουν να νικήσουν.
Σχετικά με το αν το κακό δεύτερο ημίχρονο με την Αναντολού θα αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια: «Τα προηγούμενα αποτελέσματα παίζουν το ρόλο τους ιδιαίτερα μετά από μία κακή εμφάνιση. Έχουμε βγάλει συμπεράσματα, έχουμε δει τα λάθη μας και θέλουμε να τα βελτιώσουμε αρχής γενομένης από το ματς με την ΤΣΣΚΑ».
Μιλώντας για δυνατό αγωνιστικό στοιχείο της ΤΣΣΚΑ, είπε: «Σίγουρα είναι το pick ‘n’ roll. Έχει ταλέντο και πολλούς δημιουργούς. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να το κόψουμε και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Βέβαια έχουν και αδυναμίες όπως το αμυντικό transition».