Ο Αρτεάγκα… ψέλλισε κάτι για δωροδοκίες, αλλά δεν τα «πήρε»
Αποκάλυψη... βόμβα έκανε ο γνωστός Ισπανός διεθνής διαιτητής Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα, δηλώνοντας πως στο παρελθόν του έχουν προσφέρει χρήματα πριν από ευρωπαϊκό τελικό για να υποστηρίξει μία εκ των δύο φιναλίστ, με τα σφυρίγματά του. Την αποκάλυψη αυτή έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «Μarca», χωρίς πάντως να διευκρινίζει, αν επρόκειτο για τελικό Ευρωλίγκα ή Ευρωμπάσκετ και χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα του ανθρώπου που τον προσέγγισε για να τον χρηματίσει.
Αποκάλυψη… βόμβα έκανε ο γνωστός Ισπανός διεθνής διαιτητής Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα, δηλώνοντας πως στο παρελθόν του έχουν προσφέρει χρήματα πριν από ευρωπαϊκό τελικό για να υποστηρίξει μία εκ των δύο φιναλίστ, με τα σφυρίγματά του.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «Μarca», χωρίς πάντως να διευκρινίζει, αν επρόκειτο για τελικό Ευρωλίγκα ή Ευρωμπάσκετ και χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα του ανθρώπου που τον προσέγγισε για να τον χρηματίσει.
«Προσπάθησαν να με δωροδοκήσουν πριν σφυρίξω έναν ευρωπαϊκό τελικό. Αρνήθηκα, αλλά γνωρίζω πως δεν κάνει το ίδιο όλος ο κόσμος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός διαιτητής.
Στην πολύχρονη καριέρα του, ο Αρτεάγκα έχει διευθύνει τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς: Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός για τον Αρτεάγκα ήταν το Κίντερ Μπολόνια – Παναθηναϊκός το 2002 στην Μπολόνια με νικητή τον Παναθηναϊκό.
Ο δεύτερος τελικός που διεύθυνε ήταν πάλι για την Ευρωλίγκα και συγκεκριμένα το ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός το 2009 στο Βερολίνο.
Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης μετά από συγκλονιστική μάχη στη γερμανική πόλη. Εκτός από τον τίτλο… ανεξίτηλη στο χρόνο έχει μείνει και η εικόνα του Θανάση Γιαννακόπουλου να βγάζει χαρτονομίσματα από την τσέπη του και να τα επιδεικνύει κουνώντας τα στους διαιτητές έχοντας παράπονα από τα σφυρίγματά τους.
Σε εθνικό επίπεδο, ο Αρτεάγκα «σφύριξε» τον τελικό του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανάμεσα στη Λιθουανία και την πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της, Γαλλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τέξας: Πατέρας έσωσε την 15χρονη κόρη του που είχε απαχθεί αφού παρακολούθησε την τοποθεσία του τηλεφώνου της
- Γιατί μια επίθεση της Κίνας στην Ταϊβάν πρέπει να ανησυχεί την Ιαπωνία
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (29/12): Πού θα δείτε τα ματς των Ελ Κααμπί και Σαλάχ για το Κόπα Άφρικα
- Από το σεξ απίλ έως την ακροδεξιά, η Μπριζίτ Μπαρντό συμβόλιζε μια Γαλλία σε μετάβαση
- Αντρέας Γεωργίου: Η βόλτα στη θάλασσα με την 4 μηνών κορούλα του
- Κεντρική Μακεδονία: Σοβαρά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους
- Forbes: Στις 40 πιο ακριβές ομάδες του κόσμου μόνο δύο ποδοσφαιρικές – Πού βρίσκονται Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Συνάντηση Τραμπ και Νετανιάχου στη Φλόριντα για τη Γάζα – Τι άλλο θα συζητήσουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442