Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ιταλικό ντέρμπι και φαβορί σε Αγγλία, Ισπανία

Ιταλικό ντέρμπι και φαβορί σε Αγγλία, Ισπανία

Χωρίς ντέρμπι σε αγγλικό και ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά με ένα κλασικό στην Ιταλία συνεχίζονται τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Η Ίντερ φιλοξενεί τη Γιουβέντους με διαφορετικούς στόχους η καθεμία. Δείτε τα προγράμματα...

Η 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος Αγγλίας δεν περιλαμβάνει κάποιο σπουδαίο ματς. Όμως, η… αποζημίωση έρχεται τη Δευτέρα, όπου διεξάγεται ο επαναληπτικός προημιτελικός κυπέλλου Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο! Το πρόγραμμα δεν έβγαινε, κυρίως λόγω των υποχρεώσεων της Τσέλσι στο Γιουρόπα Λιγκ, κι έτσι οι διοργανωτές επέλεξαν το μεσημέρι (14:30 ώρα Ελλάδας) της Πρωταπριλιάς για την τέλεση του προημιτελικού, παρότι δεν θα έχει συμπληρωθεί ούτε 48ωρο από τους αγώνες πρωταθλήματος των δύο ομάδων.

Ετσι, η «αυλαία» της 31ης αγωνιστικής ανοίγει αύριο, Σάββατο, στο «Στέιντιουμ οφ Λάιτ» του Σάντερλαντ, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τη -σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «Μαύρες Γάτες» ισοβαθμούν λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με τη Σαουθάμπτον, η οποία υποδέχεται την Τσέλσι.

Ενδιαφέρον ματς διεξάγεται και στο Μάντσεστερ, όπου η Σίτι υποδέχεται τη Νιούκαστλ, αλλά και στο Γουϊγκαν, με τους «Λάτικς» να χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη επί της Νόριτς για να μπουν δυνατά στο παιχνίδι της παραμονής. Στο μεταξύ, μαίνεται η λονδρέζικη μάχη για την τέταρτη θέση και το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Άρσεναλ δείχνει να έχει πιο εύκολο έργο αύριο εναντίον της Ρέντινγκ, συγκριτικά με την Τότεναμ, που παίζει στην έδρα της Σουόνσι, ομάδας-έκπληξης στη φετινή σεζόν.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο:

Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γ.
Αρσεναλ-Ρέντινγκ
Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ
Σαουθάμπτον-Τσέλσι
Σουόνσι-Τότεναμ
Γουέστ Χαμ-Γουέστ Μπρομ
Γουϊγκαν-Νόριτς
Εβερτον-Στόουκ Σίτι

Κυριακή:

Αστον Βίλα-Λίβερπουλ

Δευτέρα:

Φούλαμ-ΚΠΡ

Στην primera division

Με το μυαλό στους επερχόμενους πρώτους προημιτελικούς του Champions League, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίζονται εκτός έδρας αύριο, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι «χτυπημένοι» από τραυματισμούς «μπλαουγκράνα» αντιμετωπίζουν στο Βίγκο τη Θέλτα και οι «μερένγκες» δοκιμάζονται στο «Ρομαρέδα» απέναντι στη Σαραγόσα, σε παιχνίδια που πάντως δεν έχουν ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία, αφού το +13 των Καταλανών στην κορυφή μοιάζει απίθανο να ανατραπεί.

Το βράδυ της Κυριακής στο «Βιθέντε Καλντερόν», η τρίτη της κατάταξης Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξενεί τη Βαλένθια, που δίνει μάχη για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, στη σπουδαιότερη αναμέτρηση της αγωνιστικής. Η εντυπωσιακή Σοσιεδάδ θέλει να διατηρηθεί στην προνομιούχο τέταρτη θέση, αλλά το έργο της στη Βαρκελόνη απέναντι στην Εσπανιόλ δεν προβλέπεται εύκολο, ενώ η Μάλαγα δοκιμάζεται αύριο στην έδρα της Ράγιο Βαγεκάνο, με το μυαλό στο ιστορικό ραντεβού της Τετάρτης με τη Ντόρτμουντ, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

Ράγιο Βαγεκάνο-Μάλαγα 30/3

Θέλτα-Μπαρτσελόνα 30/3

Σαραγόσα-Ρεάλ Μαδρίτης 30/3

Λεβάντε-Σεβίλη 30/3

Βαγιαδολίδ-Οσασούνα 31/3

Μαγιόρκα-Λα Κορούνια 31/3

Εσπανιόλ-Σοσιεδάδ 31/3

Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια 31/3

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Γρανάδα 1/4

Μπέτις-Χετάφε 1/4

Στο campionato

Το «Derby d’Italia» δεσπόζει στο πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί αύριο, Σάββατο, καθώς την Κυριακή εορτάζεται το Πάσχα των Καθολικών. Η Ίντερ υποδέχεται τη Γιουβέντους στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» και θέλει τη νίκη, προκειμένου να παραμείνει στις θέσεις που δίνουν ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο», την ώρα που η «γηραιά κυρία» στοχεύει στο «τρίποντο», προκειμένου να κάνει ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο μεταξύ, η δεύτερη της βαθμολογίας Νάπολι αναμετράται στο Τορίνο με την ομώνυμη ομάδα, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται η 30η ημέρα, ενώ η Μίλαν αντιμετωπίζει στη Βερόνα την Κιέβο. Από εκεί και πέρα, η Φιορεντίνα αναμετράται με την τυπικά γηπεδούχο Κάλιαρι στην Τεργέστη, η Ρόμα αντιμετωπίζει την ουραγό Παλέρμο στη Σικελία και η Λάτσιο φιλοξενεί την Κατάνια.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής στο καμπιονάτο έχει ως εξής:

Αταλάντα-Σαμπντόρια 30/3

Κάλιαρι-Φιορεντίνα 30/3

Τζένοα-Σιένα 30/3

Ίντερ-Γιουβέντους 30/3

Λάτσιο-Κατάνια 30/3

Παλέρμο-Ρόμα 30/3

Πάρμα-Πεσκάρα 30/3

Ουντινέζε-Μπολόνια 30/3

Κιέβο-Μίλαν 30/3

Τορίνο-Νάπολι 30/3

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο