Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Θύμα ληστείας έπεσε ο Ιωάννου στον χώρο του Αγίου Κοσμά

Θύμα ληστείας έπεσε ο Ιωάννου στον χώρο του Αγίου Κοσμά

Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα στον ελληνικό αθλητισμό, όμως, τελικά, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που θα μας ξαφνιάσουν. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης άγνωστοι μπήκαν στο δωμάτιο του αθλητή του στίβου, Κυριάκου Ιωάννου, στο χώρο των ξενώνων του Αγίου Κοσμά και έκλεψαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα από τον Κύπριο πρωταθλητή του ύψους, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην προπόνηση. Για εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων, κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος του αθλητικού κέντρου, Απόστολος Ρήγας.

Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα στον ελληνικό αθλητισμό, όμως, τελικά, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που θα μας ξαφνιάσουν. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης άγνωστοι μπήκαν στο δωμάτιο του αθλητή του στίβου, Κυριάκου Ιωάννου, στο χώρο των ξενώνων του Αγίου Κοσμά και έκλεψαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα από τον Κύπριο πρωταθλητή του ύψους, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην προπόνηση.

Το παραπάνω περιστατικό δείχνει την έλλειψη προστασίας που υπάρχει για τους αθλητές και τις αθλήτριες που μένουν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όπου τους τελευταίους μήνες όλα δείχνουν να έχουν εγκαταλειφθεί. Για την ακρίβεια, μοιάζουν με ξέφραγο αμπέλι, γεγονός που μόνο λύπη μπορεί να προκαλεί για μια επένδυση που το 2004 θεωρήσαμε ότι θα γίνει το «σπίτι» αθλητών και ομάδων.

Για την εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρώην πρόεδρος του αθλητικού κέντρου, Απόστολος Ρήγας:

«Το θέμα της ασφάλειας είναι πολύ μεγάλο στην υπόθεση του Αγίου Κοσμά. Τον τελευταίο καιρό έχει μειωθεί η ασφάλεια στις εγκαταστάσεις και αυτό γιατί άλλαξε ο φράχτης στο νότιο μέρος των εγκαταστάσεων προς τη μεριά της παραλίας. Ο λεγόμενος χώρος φαντασία. Ο νέος φράχτης δεν είναι κατάλληλος για τη χρήση που έχει μπει με αποτέλεσμα να μπορούν κάποιοι να πηδούν και να μπαίνουν μέσα. Παράλληλα, τώρα έχει μείνει μόνος ένας φύλακας που εργάζεται στο χώρο με αποτέλεσμα η ασφάλεια να είναι πολύ περιορισμένη. Τέλος, το περίεργο στην περίπτωση του Αγίου Κοσμά είναι ότι ό,τι χαλάει δεν επισκευάζεται αλλά αντικαθίσταται».

Για τον λόγο της παραίτησής του: «Ως πρόεδρος του Αγίου Κοσμά υπέβαλα την παραίτησή μου στις 12 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ενημέρωσα την Πολιτεία ότι θα παραμείνω στην θέση μου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, για να είναι πιο εύκολο να βρεθούν οι αντικαταστάτες. Οι ανάγκες του Αγ. Κοσμά είναι πολύ μεγάλες με αποτέλεσμα να χρειάζεται συνεχή και συγκροτημένης δουλειά για να ανταποκριθεί κανείς στα καθήκοντά του».

Για τις ευθύνες της Πολιτείας: «Φοβάμαι ότι η Ελλάδα δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει. Δεν ξέρει άμα θέλει ακόμα ένα Κέντρο αθλητισμού υψηλών προδιαγραφών ή όχι. Για να παραμείνουν οι υψηλές προδιαγραφές θα πρέπει ή να δοθούν χρήματα από την Πολιτεία στις εγκαταστάσεις ή να δοθούν χρήματα από το Κράτος στους αθλητικούς συλλόγους για να διαχειριστούν αυτοί τους χώρους. Πρέπει όμως κάτι να κάνει και όχι να κάθεται άπραγη και να παρακολουθεί. Η αφορμή για να νοσήσει ο Αγ. Κοσμάς ήταν το γεγονός ότι δεν μπορούσε από μόνη της η διοίκηση να διαχειριστεί τις εγκαταστάσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ομοσπονδίες να αφήνουν να μένουν στους ξενώνες όποιοι να ναι. Και αθλητές που το άξιζαν και άλλοι που δεν είχαν κανέναν λόγο να μένουν εκεί. Για να λειτουργήσουν οι ξενώνες χρειάζονται χρηματοδότηση και σωστή διαχείριση. Τίποτα άλλο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο