Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πάντα ήθελα να γυρίσω στην ΑΕΚ, δήλωσε ο Κωστένογλου

Πάντα ήθελα να γυρίσω στην ΑΕΚ, δήλωσε ο Κωστένογλου

Ο Νίκος Κωστένογλου παρουσιάστηκε και επίσημα από την ΑΕΚ. Ο νέος προπονητής της «Ένωσης» επανέλαβε το συναισθηματικό δέσιμό του με τους «κιτρινόμαυρους». «Εδώ αναπαύεται η ψυχή μου και το πνεύμα μου. Πάντα ήθελα να γυρίσω» είπε χαρακτηριστικά. Όσο για το νέο του ξεκίνημα έστειλε το μήνυμα: «Δεν θα πω ψέματα στον κόσμο, που έχει πληγωθεί, ούτε θα ψάξω δικαιολογίες. Θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Ο Νίκος Κωστένογλου παρουσιάστηκε και επίσημα από την ΑΕΚ. Ο νέος προπονητής της «Ένωσης» επανέλαβε το συναισθηματικό δέσιμό του με τους «κιτρινόμαυρους». «Εδώ αναπαύεται η ψυχή μου και το πνεύμα μου. Πάντα ήθελα να γυρίσω» είπε χαρακτηριστικά. Όσο για το νέο του ξεκίνημα έστειλε το μήνυμα: «Δεν θα πω ψέματα στον κόσμο, που έχει πληγωθεί, ούτε θα ψάξω δικαιολογίες. Θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Την παρουσίαση ξεκίνησε ο Άρναρ Γκρέταρσον, τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ. «Καλωσορίζουμε τον Νίκο Κωστένογλου στην ΑΕΚ. Όλοι καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη είναι η αποστολή του προπονητή, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ, αλλά και των προσδοκιών», τόνισε.

Στη συνέχεια ο Νίκος Κωστένογλου πήρε το λόγο και δήλωσε:

Για τη συμφωνία του με την ΑΕΚ: «Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά στη συνεργασία μας. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την τιμή που μου κάνει και την εμπιστοσύνη που μου δείχνει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ομάδας. Είμαι πολύ στενά συνδεδεμένος με την ΑΕΚ. Βρισκόμουν πολλά χρόνια στην ομάδα ως ποδοσφαιριστής, πέρασα από όλα τα πόστα και επανήλθα στην ομάδα. Υπήρξε μία άλλη πρόταση, την απέρριψα γρήγορα και ήρθα χωρίς να θέσω ιδιαίτερους οικονομικούς όρους από την πλευρά μου. Εδώ αναπαύεται η ψυχή μου και μετά το πνεύμα μου. Πάντα ήθελα να γυρίσω. Σίγουρα οι συνθήκες δεν είναι οι ευκολότερες, αλλά πολλές φορές είναι καλύτερο να κρίνεσαι στα δύσκολα. Δεν θέλουμε να λαϊκίζουμε, αλλά θα προσπαθήσω με έναν ποιοτικό τρόπο να βοηθήσουμε την ομάδα μαζί με τους συνεργάτες μου».

Για την προηγούμενη θητεία του: «Δεν θα ήθελα να παραλληλίσω την τωρινή συγκυρία με αυτή του 2008. Άλλος ήταν ο στόχος τότε και άλλη η ομάδα. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Πρέπει να έχουμε την πίστη και την αισιοδοξία πως η ομάδα θα παίζει πάντα για να κερδίζει, αλλά πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι ως προς τους στόχους. Χρειαζόμαστε μια πίστωση χρόνου, γιατί ίσως το κάθε αποτέλεσμα να επηρεάζει την ψυχοσύνθεση κάθε ποδοσφαιριστή. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποκτήσουμε μία σταθερότητα σαν ομάδα. Σίγουρα είμαι πιο έμπειρος πλέον. Εργάστηκα σε άλλες ομάδες κι απέκτησα κάποιες εμπειρίες από το εξωτερικό. Επίσης είμαι πιο ώριμος και μπορώ να παίρνω κάποιες αποφάσεις».

Για τους άμεσους στόχους του για την ομάδα:
«Θα πρέπει να μη βλέπουμε πολύ στο βάθος, αλλά να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Θέλω να μιλήσω με κάθε παίκτη για να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται, σωματικά και ψυχοπνευματικά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αποκτήσει η ομάδα ξεκάθαρη φιλοσοφία παιχνιδιού και να έχει το δικό της στιλ. Να στείλουμε στον κόσμο μας το μήνυμα πως εμείς θα πολεμάμε με έναν έντιμο τρόπο για να κερδίζει η ομάδα μας. Δεν βάζω μακρινούς στόχους. Σίγουρα, όμως, επειδή είμαστε η ΑΕΚ, πάντα αγωνιζόμαστε για τη νίκη».

Για τον Μανόλο Χιμένεθ: «Δεν θέλω να ασχοληθώ με το παρελθόν και να πω τι έκανε ο προκάτοχός μου. Το θεωρώ ανήθικο. Αφήνουμε το παρελθόν και κοιτάμε μπροστά».

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Όλα αυτά που είπαμε είναι καλά, αλλά για να κάνουμε μία αρχή χρειάζεται η υποστήριξη του κόσμου μας. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι να έχουμε τη βοήθειά του σε αυτό το παιχνίδι. Δεν μπορώ να αξιολογήσω πώς θα παρουσιαστούμε, γιατί έχουμε απουσίες. Δεν έχω ακόμη πλήρη εικόνα της ομάδας. Θέλω μετά το παιχνίδι ο κόσμος να κοιτάξει τον τρόπο που θα αγωνιστούμε και μετά το αποτέλεσμα. Αν έχουμε συνδυάσει και τα δύο, θα είναι ιδανικό».

Για τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει: «Θα παραμείνουν κάποιοι παίκτες στις θέσεις που έπαιζαν. Θα επέλθουν αλλαγές, αλλά μην περιμένετε να δούμε με τον Ολυμπιακό μία υπερομάδα. Αυτό είναι δύσκολο να γίνει και σε βάθος χρόνου. Εγώ θα είμαι ικανοποιημένος αν μετά το ματς με τον Ολυμπιακό έχουμε αρχή και τέλος σαν ομάδα. Είναι όμως πολύ λίγο το διάστημα, οι διεθνείς θα επιστρέψουν την Τετάρτη κι έχουμε τραυματίες κάποιους σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Δεν θα πω τι σύστημα θα έχουμε. Το θεωρώ ανόητο. Αυτό που έχει σημασία είναι να φανεί σύντομα το ξεκάθαρο στιλ της ομάδας. Δεν γνωρίζω τι αποτελέσματα θα φέρουμε. Εγώ θα προσπαθήσω, πάντως, να κάνω το σωστό για αυτή την ομάδα».

Τέλος έστειλε και το μήνυμα στους οπαδούς της ΑΕΚ: «Ο οπαδός της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή δεν νοιάζεται τόσο αν θα κερδίσει η ομάδα, αλλά αν θα παρουσιαστεί με ευπρέπεια στον αγωνιστικό χώρο. Ο κόσμος είναι πληγωμένος και πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Ποτέ δεν θα του πω ψέματα, ούτε θα αναζητήσω δικαιολογίες. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά επιβάλλεται να προχωρήσουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο