Η Πρέμιερ Λιγκ θέλει να χρησιμοποιήσει την «τεχνολογία της γραμμής»
Η Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να γίνει η πρώτη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο, στην οποία θα χρησιμοποιηθεί η υψηλή τεχνολογία από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου 2012-13, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ. Μολονότι η εφαρμογή της «τεχνολογίας γραμμής» πρέπει να εγκριθεί από την FIFA, ο Σκάνταμορ είπε την Τετάρτη στα μέλη της βρετανικής βουλής ότι το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να τεθεί σε ισχύ σε περίπου ένα χρόνο.
Η Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να γίνει η πρώτη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο, στην οποία θα χρησιμοποιηθεί η υψηλή τεχνολογία από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου 2012-13, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ. Μολονότι η εφαρμογή της «τεχνολογίας γραμμής» πρέπει να εγκριθεί από την FIFA, ο Σκάνταμορ είπε την Τετάρτη στα μέλη της βρετανικής βουλής ότι το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να τεθεί σε ισχύ σε περίπου ένα χρόνο.
Στον απολογισμό της σεζόν για την Πρέμιερσιπ, ο οποίος μοιράστηκε την Τετάρτη στα μέλη της βουλής, ο Σκάνταμορ εξέφρασε την επιθυμία να χρησιμοποιήσει το κύρος της Πρέμιερ Λιγκ, προκειμένου να ανεβάσει τα στάνταρ εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. «Το νόημα του παιχνιδιού είναι η επίτευξη τερμάτων.
Οι παίκτες τεντώνουν κάθε νεύρο για να τα δημιουργήσουν ή να τα αποκρούσουν, οι φίλαθλοι φωνάζουν με βραχνή φωνή, παροτρύνοντας τις ομάδες τους να τα σημειώσουν, οι καριέρες προπονητών και παικτών μπορούν να οριστούν από αυτά» γράφει χαρακτηριστικά ο Σκάνταμορ και προσθέτει: «Η τεχνολογία είναι διαθέσιμη, είναι η δικαιοσύνη, η οποία είναι σημαντική, και η Πρέμιερ Λιγκ θα την εισήγαγε αύριο, εάν μπορούσε. Τώρα που η FIFA ασχολείται εποικοδομητικά με το θέμα, ελπίζουμε ότι η σεζόν 2012-13 είναι ένας ρεαλιστικός στόχος».
Μολονότι ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ, ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα αντίθετος στην χρήση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, συμφώνησε να γίνουν δοκιμές μετά το περυσινό Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, όταν ο Ουρουγουανός διαιτητής, Χόρχε Λαριόντα, δεν μέτρησε το γκολ του Φρανκ Λαμπαρντ στον αγώνα με την Γερμανία για τη φάση των «16», παρότι η μπάλα από το σουτ του Άγγλου μέσου είχε περάσει ξεκάθαρα τη γραμμή του τέρματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα δεδομένα για τις θέσεις 5-8 στη Super League: Ο Άρης και το πρόγραμμα ως το τέλος της κανονικής περιόδου
- ΑΟ Θύρας – Πανιώνιος Betsson 1-3: Οι «κυανέρυθρες» σήκωσαν το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας τους (vids)
- Μουκουντί: «Είναι σημαντική η νίκη, ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο κόντρα στην ΑΕΛ»
- Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Ο Μαρμούς «έστειλε» τους «Πολίτες» στους «8» του FA Cup
- Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 0-1: «Διπλό» τίτλου για τη «Μπάρτσα» με οδηγό τον Γιαμάλ
- Σάκκαρη – Τάγκερ 2-0: Άνετη πρόκριση για τη Μαρία στους «32» του Indian Wells
- Γιαντράν – Παναθηναϊκός 4-5 πεν. (22-22 κ.δ): Στους «8» του Euro Cup το «τριφύλλι»!
- Καλαμάτα: Η αποθέωση για την άνοδο στη Super League άρχισε από τα… Μεγάρα! (vid+pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442