Ζωντανά από το in.gr η συναυλία του ΜΜΑ στον Άγιο Παντελεήμονα
Ζωντανά από το in.gr και τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 θα μεταδοθεί το απόγευμα της Κυριακής, σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και την ΕΡΤ, η συναυλία που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην πλατεία Αττικής.
Ζωντανά από το in.gr και τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 θα μεταδοθεί το απόγευμα της Κυριακής, σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και την ΕΡΤ, η συναυλία που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην πλατεία Αττικής.
Τη συναυλία, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
«Όπου υπάρχει μισαλλοδοξία, η μουσική -και η τέχνη γενικότερα- μπορεί να λειάνει τις διαφορές» είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας για την συναυλία, ο πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Ιωάννης Μάνος.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
1. Τετράφωνη χορωδία του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος
2. Καμεράτα. Μιχάλη Αδάμη: Εν χορδαίς». Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ.
3. Καμεράτα. Arcangelo Corelli: Concerto grosso των Χριστουγέννων. Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ.
4. Οι Μαίστορες της Ψαλτικής Τέχνης: «Χριστός έν πόλει Βηθλεέμ βρεφουργείται». Ύμνοι της Εορτής των Χριστουγέννων.
- Μεθ’ ημών ο Θεός, ήχος πλ. β΄, μέλος Πέτρου Πελοποννησίου
- Δοξαστικόν των Χριστουγέννων, Σήμερον γεννάται έκ παρθένου, ήχος πλ. β΄, μέλος Πέτρου Πελοποννησίου
- Στίχος (Ευλογήσατε τον Κύριον – Εμμανουήλ παιδίον) από τον Λατρινό πολυέλεο, μέλος Ιωάννου μαΐστορος του Κουκουζέλη∙ ήχος α΄
- Καταβασίες προεόρτιες των Χριστουγέννων, Χριστός εν πόλει, ήχος α΄, μέλος Πέτρου Μπερεκέτη
- Ο τελευταίος (ΚΔ΄) οίκος του «Κοντακίου της Χριστού Γεννήσεως» Ρωμανού του μελωδού και το εφύμνιο σε ήχο πλ. α’ πεντάφωνο, μέλος Γρηγορίου Στάθη
- Κράτημα, Παναγιώτη πρωτοψάλτη του Χαλάτζογλου∙ ήχος πλ. α΄ πεντάφωνος
Χοράρχης: Αχιλλεύς Χαλδαιάκης
5. Γιώργος Νταλάρας: Δοξαστικό από την «Κρεολή Λειτουργία». Συμμετέχει η χορωδία της ΔΕΗ: Μουσική διδασκαλία Κωστής Κωνσταντάρας.
6. Γιώργος Νταλάρας: Μίκη Θεοδωράκη: «Της αγάπης αίματα» (από το Άξιον Εστί). Συμμετέχει η Καμεράτα και η χορωδία της ΔΕΗ. Μουσική διδασκαλία: Κωστής Κωνσταντάρας. Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Στο Υπουργικό η αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι αλλάζει από 1η Απριλίου
- Πες μου τις αγαπημένες σου ταινίες, να σου πω ποιος είσαι
- Ο χάρτης του ΕΝΦΙΑ – Οι πλουσιότερες και οι φτωχότερες περιφέρειες
- Σήμερα η επιχείρηση εξουδετέρωσης της οβίδας που βρέθηκε στην Πεύκη
- Συνταγή: Wrap με χαλούμι και χούμους
- Ο Τραμπ απειλεί «να εξαπολύσει την κόλαση» στο Ιράν που θωρακίζει το νησί Χαργκ – Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές
- «Αξιωματούχοι του Ιράν που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν» λέει ο Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442