Ο Παναγιώτης Γιαννάκης προετοιμάζει πλέον τα πλάνα του για το παιχνίδι με τους αργεντίνους, τονίζοντας πως: Θέλουμε να τους χαλάσουμε τον τρόπο παιχνιδιού και μέσα από την άμυνα να πάρουμε τον έλεγχο του αγώνα». Τη ρεβάνς για τον προημιτελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ζήτησαν Ζήσης και Μπουρούσης.
Η νίκη επί της Κίνας έφερε την Ελλάδα στην 3η θέση του Β ομίλου και διασταυρώνεται στα προημιτελικά με την Αργεντινή. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης προετοιμάζει πλέον τα πλάνα του για το παιχνίδι με τους αργεντίνους, τονίζοντας πως: Θέλουμε να τους χαλάσουμε τον τρόπο παιχνιδιού και μέσα από την άμυνα να πάρουμε τον έλεγχο του αγώνα».
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέλυσε αρχικά την αναμέτρηση με την Κίνα: Τα παιδία είχαν συγκέντρωση και καταφέραμε να μην έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους κινέζους. Ξέραμε ότι έχουν παιχνίδι κοντά στο καλάθι αλλά και περιφερειακά, όπου αν βρουν ρυθμό σου …πειράζουν το μυαλο γιατί βάζουν δύσκολα σουτ. Τα παιδιά έχουν δείξει χαρακτήρα, ο κόσμος είναι περήφανοςγια τον τρόπο που παίζουμε . Είμαστε ομάδα που παλεύει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και βάζει κάτω τον εγωισμό.
Η Ελλάδα πλέον έχει βάλει πλώρη για μετάλλιο και ο Δράκος, σχολίασε: «Νομίζω ότι το μεγαλύτερο μετάλλιο είναι η αγάπη των ελλήνων που μας στηρίζουν με συγκλονιστικό τρόπο. Με υπομονή και καθαρό μυαλό μπορούμε να φτάσουμε ψηλά και αν δεν συμβεί σε αυτό το τουρνουά, θα συμβεί στο μέλλον. Είμαστε μικρή χώρα, αλλά με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό. Τα παιδιά διδάσκουν πως να παλεύεις και να φτάσεις ψηλά».
Σχετικά με τον προημιτελικό της Τετάρτης (20/8) με την Αργεντινή, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Κοιτάξτε, ο κάθε αγώνας είναι τελείως διαφορετικός. Από την ημέρα που βρεθήκαμε είπαμε με όλους τους αντιπαλους να βγάζουμε το καλό μας πρόσωπο. Μέχρι τώρα έχουμε υψηλό ποσοστό στα τουρνουά. Θέλουμε να παίξουμε καλο μπάσκετ. Εχουμε την ποιότητα για να κάνουμε τον κόσμο υπερήφανο παίζοντας με μία ομάδα που έχει 5 παίκτες από το NBA. Εμείς δεν βλέπουμε συγκεκριμένους παίκτες. Βλέπουμε κάθε ομάδα σαν σύνολο. Θέλουμε να τους χαλάσουμε τον τρόπο που παίζουν και μέσα από το αμυντικό μας παιχνίδι να τους φέρουμε σε κακή ισορροπία. Πρώτος μας στόχος είναι να ελέγξουμε εμείς το ρυθμό».
Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση και τόνισε: «Δεν με νοιάζουν τα στατιστικά, σημασία έχει να παίζει καλά η Ελλάδα και να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε για τον προημιτελικό με την Αργεντινή. Νομίζω πως έχουμε τη δυνατότητα να τους νικήσουμε και να περάσουμε στα ημιτελικά. Δεν ήμουν το 2004, όμως νομίζω ότι κάτι χρωστάμε…».
Ο Νίκος Ζήσης τόνισε για το ματς με την Κίνα: «Νομίζω πως παίξαμε το καλύτερο παιχνίδι στο τουρνουά. Θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι, αλλά έβαλαν πολλά τρίποντα στο δεύτερο μισό. Ειχαμε καλή απόδοση και αυτή η νίκη σε συνδυασμό με εκείνη απέναντι στην Ανγκόλα μας δίνει… φόρα για τη συνέχεια . Θεωρώ ότι είναι ωραίο το ότι ποτέ δεν διαλέγουμε αντιπάλους. Δεν το `χουμε κάνει ποτέ αυτό. Αλλωστε, πιστεύω ότι οι ομάδες που έχουν μείνει, είναι οι καλύτερες του τουρνουά».
Για τον προημιτελικό με την Αργεντινή ο άσος της ΤΣΣΚΑ σχολίασε: «Πιστεύω ότι θα έχουν πρόβλημα, καθώς δεν έχουν βάθος στο ρόστερ. Είναι μια πεντάδα που έχει κάνει τα πάντα στην καριέρα της. Μια ομάδα που έχει ολα τα στοιχεία για να μας κερδίσει. Πιστεύω θα είμαστε σε καλή μερα, θα γίνει τρομερό παιχνίδι και ελπίζω να μας αξιώσει ο Θεός να βρεθούμε στην τετράδα».
Ο Ζήσης θεωρεί πως είναι μία καλή ευκαιρία για την Ελλάδα να πάρει τη ρεβάνς για τον χαμένο προημιτελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας: «Το φετινό τουρνουά είναι τελείως διαφορετικό από αυτό του 2004. Είμαστε πιο έμπειροι. Θα κριθεί στο αν έχουμε ενέργεια να πιέσουμε για πολλή ώρα, καθώς ο Πριτζιόνι δεν θα αντέξει για 40 λεπτά. Πιστεύω θα φανούμε αντάξοιοι των προσδοκιών όλων των ελλήνων.