Το πρώτο River Ecofestival φιλοξενούν οι όχθες του Αλφειού στην Αρχαία Ολυμπία
Ένα διαφορετικό φεστιβάλ, το River Ecofestival, με συναυλίες και συζητήσεις αφιερωμένες στη διάσωση, την προστασία και την οικοανάπτυξη της λεκάνης του Αλφειού, διοργανώνει από τις 6 έως τις 10 Αυγούστου η οργάνωση «Αλφειός-δράσεις οικολογίας και πολιτισμού».
Ένα διαφορετικό φεστιβάλ, το River Ecofestival, με συναυλίες, αλλά και συζητήσεις αφιερωμένες στη διάσωση, την προστασία και την οικοανάπτυξη της λεκάνης του Αλφειού, διοργανώνει από τις 6 έως τις 10 Αυγούστου η οργάνωση «Αλφειός-δράσεις οικολογίας και πολιτισμού».
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν, στις όχθες του ποταμού Αλφειού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μουριά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, 2 χιλιόμετρα περίπου από τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο στάδιο.
Οι κεντρικοί άξονες των συζητήσεων είναι:
-Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Μετά την καταστροφή, τι ; -Οικοσύστημα ΑΛΦΕΙΟΥ. Προστασία και διαχείριση -Αποκατάσταση- Πολιτιστική ανάδειξη – Οικοτουριστική Ανάπτυξη -Εθελοντισμός και τοπική κοινωνία
Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών. Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:
– Τετάρτη, 6 Αυγούστου, συναυλία των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σάκη Μπουλά, Χρήστου Θηβαίου και Γιάννη Ζουγανέλη. – Πέμπτη, 7 Αυγούστου, συναυλία των Μπλε – Παρασκευή, 8 Αυγούστου, συναυλία της Αλκηστης Πρωτοψάλτη, – Σάββατο, 9 Αυγούστου, συναυλία με τους ΟΝΑΡ και «Υπόγεια Ρεύματα» και – Κυριακή, 10 Αυγούστου, συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα
Παράλληλα, τις ημέρες του φεστιβάλ, επιλεγμένα μικρά μουσικά σχήματα, κυρίως νέων και μαθητών, γκρουπάκια και DJ θα ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.
Τις εκδηλώσεις στηρίζουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και οι παρόχθιοι δήμοι του Αλφειού ποταμού.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.