Μάικ Λι και Π.Τ.Αντερσον τα μεγάλα φαβορί για τη Χρυσή Αρκτο στο Βερολίνου
Μία ημέρα πριν δοθούν τα βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, τα φαβορί έχουν ήδη καθοριστεί. Πρόκειται για το έπος του Π.Τ.Αντερσον Θα χυθεί αίμα και την κωμωδία του Μάικ Λι Happy-Go-Lucky. Οι πρωταγωνιστές των δύο ταινιών διεκδικούν τα βραβεία ερμηνείας.
91
Μία ημέρα πριν δοθούν τα βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, τα φαβορί έχουν ήδη καθοριστεί. Πρόκειται για το έπος του Πολ Τόμας Αντερσον Θα χυθεί αίμα και την κωμωδία του Μάικ Λι Happy-Go-Lucky. Οι πρωταγωνιστές των δύο ταινιών Ντάνιελ Ντέι Λούις και Σάλι Χόκινς αντίστοιχα διεκδικούν τα βραβεία ερμηνείας.
Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής που θα επιλέξει τα βραβεία είναι ο Κώστας Γαβράς. Αν και το Θα χυθεί αίμα διαθέτει τη στήριξη των Όσκαρ με οκτώ υποψηφιότητες -γεγονός τόσο θετικό όσο και αρνητικό-, το Happy-Go-Lucky ενθουσίασε κοινό και κριτικούς με την αισιόδοξη όψη της ζωής που παρουσιάζει.
Εάν το βραβείο κερδίσει ο Μάικ Λι, θα έχει καταφέρει να αποσπάσει τα βραβεία και των τριών μεγάλων κινηματογραφικών Φεστιβάλ της Ευρώπης (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο).
Αλλες ταινίες που θεωρείται ότι θα μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη είναι το Lake Tahoe, το Elite Squad για μια ομάδα διεφθαρμένων αστυνομικών στη Βραζιλία και το Standard Operating Procedure, ντοκιμαντέρ για τα βασανιστήρια στο Αμπού Γκράιμπ.
Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις διεκδικεί το βραβείο ερμηνείας στους άνδρες, ενώ η Σάλι Χόκινς και η Πενέλοπε Κρουθ είναι δύο από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για το βραβείο γυναικείας ερμηνείας.
Συνεχίζονται οι προβολές
Εν τω μεταξύ, το Φεστιβάλ συνεχίζεται μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου. Η ταινία Katyn του Αντρέι Βάιντα που προβάλλεται το βράδυ της Παρασκευής, ασχολείται με το έγκλημα του δάσους του Κατίν, όταν Σοβιετικοί στρατιώτες έθαψαν σε ομαδικούς τάφους 15.000 Πολωνούς αξιωματικούς που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Μάρτιο του 1940.
Ο βετεράνος σκηνοθέτης δήλωσε ότι έχει κάνει αρκετές ταινίες που ασχολούνται με πόλεμο και το παρελθόν της Πολωνίας και ότι θα ήθελε πλέον να ασχοληθεί με σύγχρονα θέματα.
Την Παρασκευή προβάλλεται επίσης η ταινία The Other Boleyn Girl του Τζάστιν Τσάντγουικ που αναφέρεται στη σχέση του Ερρίκου του 8ου με τις αδελφές Μπολέιν, η μία εκ των οποίων έγινε γυναίκα του.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Νάταλι Πόρτμαν και Σκάρλετ Γιόχανσον που βρίσκονται στο Βερολίνο για την παρουσίαση της ταινίας τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στον κλοιό της Kristin η χώρα – Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τα επόμενα 24ωρα
- Live Streaming: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τα play offs του Champions League
- Ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την απώλεια του Δημάρχου Φιλιατών
- Ελένη Βουλγαράκη: Με κλάματα στην τελευταία εκπομπή, πριν την Πορτογαλία
- Φρίκη στις Σέρρες: 56χρονος κατηγορείται ότι βίασε την κατάκοιτη 78χρονη θεία του
- Wet Hankies Antibacterial Extra Safe. Η αντιβακτηριδιακή προστασία που εμπιστεύεστε!
- «Γίνε ο γονιός που θέλεις να είσαι» – Δωρεάν βιωματικό εργαστήριο για γονείς από τον Δήμο Πειραιά
- «Παρακολουθεί την περίπτωση του Λορέντζο Μπράουν ο Άρης Betsson» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 30.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442