Όσο πιο γρήγορα μπορεί θέλει ο Γιαννάκης να φέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή
Χωρίς πανικό αλλά με υπομονή δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης ότι θα προσπαθήσει να φέρει τον Ολυμπιακό στη θέση που του αξίζει στην επίσημή του παρουσίαση του από την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ. Για το θέμα της εθνικής, φανερά ενοχλημένος, δεν ξακαθάρισε τις προθέσεις του, αν και δήλωσε ότι συζήτησε με την ΕΟΚ πριν αποφασίσει να πει το «ναι» στον Ολυμπιακό.
26
Χωρίς πανικό αλλά με υπομονή δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης ότι θα προσπαθήσει να φέρει τον Ολυμπιακό στη θέση που του αξίζει στην επίσημή του παρουσίαση του από την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ.
Για το θέμα της εθνικής, φανερά ενοχλημένος, δεν ξακαθάρισε τις προθέσεις του, αν και δήλωσε ότι συζήτησε με την ΕΟΚ πριν αποφασίσει να πει το «ναι» στον Ολυμπιακό.
«Είναι άδικο που μιλάμε για εθνική. Όλοι την αγαπάμε. Οι αποδίξεις φαίνονται στο γήπεδο. Η εθνική είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας μου» είπε και σε νέα ερώτηση προσέθεσε:
«Είναι υπερβολικό να μιλάμε για την εθνική. Θεωρώ ότι είναι η οικογένεια μου. Πάντα συζητάω πρώτα, πριν προχωρήσω σε οποιαδήποτε κίνηση».
Για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη είπε:«Καταρχήν ενδιαφερόμαστε για τον Σοφο, έχει προσφέρει στην Εθνική, στον Ολυμπιακό, να ζήσει αυτά που θέλει αξίζει ως άνθρωπος. Να τον βλέπουμε στο γήπεδο να τρέχει και προσφέρει στην ομάδα».
Για να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα ξεκαθάρισε πως θα χρειαστεί χρόνος. «Δεν είναι τόσο απλό να διορθώσουμε κάποια πράγματα σε τρεις ή πέντε προπονήσεις. Το κυριότερο είναι να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο. Ο κόσμος έχει ένα μεγάλο όνειρο. Να φτιάξουμε μία πραγματικά μεγάλη ομάδα, που να κατακτά υψηλούς στόχους».
Σχετικάμε την κλήρωση που είχε ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα για τη φάση των 16, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είπε: «Η ομάδα θέλει να παίζει με τους καλύτερους, γιατί στόχος μας είναι να κάνουμε μια ομάδα που θα νικάει τις πιο δυνατές ομάδες. Η Ρεάλ όχι μόνο φιλοξενεί Final 4 αλλά θέλει και να κατακτήσει το τρόπαιο. Είναι πολύ δυνατή ομάδα».
«Η Μακάμπι δεν δείχνει τη σταθερότητα, αλλά λατρεύουν το μπάσκετ, η Ζαλγκίρις παραμένει μια παραδοσιακή δύναμη. Θα είναι όλα ενδιαφέροντα ματς και δυνατά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τα κερδίσουμε όλα. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια ομάδα που να νικάει τις ισχυρότερες.»
«Ένα δυνατό τουρνουά, μέσα σε δέκα μέρες δεν είναι τόσο απλό, το κυριότερο είναι να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο, έξω από το παιχνίδι που έρχεται, χωρίς πανικό να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτά, να βγάλει ο καθένας αυτό που μπορεί. Ξέρουμε ότι έχουν ταλέντο, αλλά δεν μπορείς να στηριχθείς μόνο σε αυτό. Το έγω τους πρέπει να παραμείνει κάτω από την ομάδα, ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε και θα έχουμε υπομονή…»
«Αυτό προσπαθώ να περάσω στα παιδιά, κρίσιμη είναι η κάθε προπόνηση, η κάθε μέρα, όταν πάμε στο γήπεδο, να γίνουμε καλύτεροι να κερδίσουμε τον εαυτό μας, στόχος εκείνων που δουλεύουν, είναι να κάνουν όσο το δυνατόν πιο σκληρή δουλειά τη δεδομένη στιγμή».
Αναφορικά στους ανθρώπους που θα τον πλαισιώσουν στο τεχνικό επιτελείο δεν θέλησε να πει τα ονόματα πριν ανακοινωθούν και επισήμως από τον Ολυμπιακό, τα οποία πάντως είναι αυτά των Μάνου Μανουσέλη και Μίλαν Τόμιτς. Δεδομένη είναι η παραμονή -τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι- των Γιάννη Σφαιρόπουλου και Χρήστου Μαρμαρινού.
Εν όψει του αυριανού ημιτελικού με τον Αρη στο ΣΕΦ για το Κύπελλο Ελλάδας ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν έδειξε συναισθηματισμό, παρότι θα κάνει ντεμπούτο απέναντι στην ομάδα, με την οποία έγραψε ιστορία ως παίκτης. «Ο Αρης Θα είναι ένας δυνατός αντίπαλος, ο οποίος θα με παρακινήσει ακόμη περισσότερο να είμαι πιο συγκεντρωμένος για να τον νικήσουμε».
Από πλευράς διοίκησης
Για το θέμα της εθνικής τοποθετήθηκε και η διοίκηση του Ολυμπιακού. «Από την πρώτη συνάντηση που είχαμε με τον Παναγιώτη, μας ξεκαθάρισε πως θέλει να βοηθήσει την εθνική σαν προπονητής της, όποτε τον χρειάζεται. Εμείς του είπαμε πως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό, το σεβόμαστε απόλυτα. Δεν πιστεύω ότι τα περί πολεμικού κλίματος είναι υπαρκτό πρόβλημα», δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ στο ερώτημα αν πιστεύει πως έπρεπε να υπάρξει νωρίτερα η συγκεκριμένη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, απάντησε: «Όταν χάνουμε την μπάλα, κοιτάμε την επόμενη μπάλα και όχι αυτή που χάσαμε. Δεν κοιτάμε πίσω».
Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ερωτηθείς για το τι περιμένει να αλλάξει με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία απάντησε: «Θέλουμε να δούμε ομαδικό πνεύμα. Θέλουμε να δούμε την ομάδα επιτέλους να κάνει φάουλ, να μην κοιτά ο κάθε παίκτης τα στατιστικά του και πόσους πόντους έβαλε, αλλά να βάζουν πάνω από όλους την ομάδα και όχι το εγώ τους».
Την πρόσληψη των Μάνου Μανουσέλη και Μίλαν Τόμιτς στο τεχνικό τιμ ανακοίνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός
Οι Μάνος Μανουσέλης και Μίλαν Τόμιτς είναι επισήμως οι άμεσοι συνεργάτες του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Ολυμπιακό. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την προσθήκη τους στο τεχνικό τιμ της ομάδας. Παραμένουν οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Χρήστος Μαρμαρινός. Το όνομα του Ανδρέα Γκατζούλη, νυν γυμναστή του Αμαρουσίου ακούγεται έντονα για τη θέση του γυμναστή στους «ερυθρόλευκους». Ο Γκατζούλης είναι από τους κορυφαίους Έλληνες γυμναστές στον χώρο του μπάσκετ και ο Γιαννάκης γνωρίζει πολύ καλά τις ικανότητές του από τη θητεία του στο Μαρούσι.
Χωρίς μάνατζερ στον πάγκο του, θα αγωνιστείο Ολυμπιακός απέναντι στον Αρη στο ΣΕΦ (19:15) για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η διοίκηση αναζητά τον αντικαταστάτη του Σταύρου Ελληνιάδη, αλλά δεν έχει καταλήξει μέχρι στιγμής στον «εκλεκτό», την ώρα που η συγκεκριμένη θέση είναι νευραλγική και απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες.
Εκτός από τους Αρβιντας Ματσιγιάουσκας και Ιάκωβο Τσακαλίδη, εκτός θα παραμείνει αύριο και ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, καθώς δεν είναι 100% έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Το μήνυμα του Γιαμπουσέλε στα social media που έβαλε… φωτιά για το μέλλον του! (pic)
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442