Ζωντανή η Ολύμπια μετά το 64-63 επί της ΚΚ Ζάγκρεμπ
Για περισσότερα από 30 λεπτά η Ολύμπια είχε το προβάδισμα, ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΚΚ Ζάγκρεμπ έκανε την αντεπίθεσή της. Η ομάδα της Λάρισας με τον Κουμπούρα (24π.), που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα να ευστοχεί σε δύο βολές 6 πριν τη λήξη, επικράτησε με 64-63 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στην φάση των «8» του Eurocup.
Για περισσότερα από 30 λεπτά η Ολύμπια είχε το προβάδισμα, ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΚΚ Ζάγκρεμπ έκανε την αντεπίθεσή της.
Η ομάδα της Λάρισαςμε τον Κουμπούρα (24π.), που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα να ευστοχεί σε δύο βολές 6 πριν τη λήξη, επικράτησε με 64-63 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στην φάση των «8» του Eurocup.
Από την πρώτη περίοδο η Ολύμπια ήταν καλύτερη και με τους Κουμπούρα και Αγγέλοφ να δίνουν τις περισσότερες λύσεις στην επίθεση, προηγήθηκε με 19-15 (10). Η διαφορά ανέβηκε στη συνέχεια και οι θεσσαλοί πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 41-33 (20).
Στην 3η περίοδο ανέβασε στροφές και ο Γιώργος Τσιάρας, ωστόσο, η διαφορά δεν ανέβηκε πάνω από τους 10 πόντους (53-46, 30), γεγονός που εκμεταλλεύθηκαν οι κροάτες. Η ΚΚ Ζάγκρεμπ τα έπαιξε… όλα για όλα στην τελευταία περίοδο και με τους Ντούντοβιτς και Βλάντοβιτς σε καλή μέρα πέτυχε την ανατροπή. Το τελευταίο λεπτό ήταν δραματικό, αλλά τελικά η Ολύμπια πήρε το ροζ φύλλο.
Με το σκορ να είναι 63-62 υπέρ των Κροατών, ο Μπατής επιχείρησε τρίποντο, αλλά αστόχησε. Ο Αριγκμπάμπου ανανέωσε την επίθεση της Ολύμπιας και ο Κουμπούρας κέρδισε φάουλ, έξι δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ο Έλληνας πλέι μέικερ έβαλε και τις δύο βολές (64-63, 40) και η Ολύμπια πήρε μία σπουδαία νίκη, καθώς οι Κροάτες δεν κατάφεραν να απαντήσουν στα έξι δευτερόλεπτα που απέμεναν.
Με αυτή τη νίκη η Ολύμπια έμεινε ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση και, πλέον για να σφραγίσει το εισιτήριο πρέπει να νικήσει την ΚΚ Ζάγκρεμπ στην Κροατία, στις 29 Ιανουαρίου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.