Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας η Ολυμπιάδα, 83-76 τον ΠΑΟΚ

Ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας η Ολυμπιάδα, 83-76 τον ΠΑΟΚ

Η Ολυμπιάδα επικράτησε 83-76 του ΠΑΟΚ και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, όπου παραμένει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, το μέλλον της οποίας συνεχίζει να είναι δυσοίωνο. H Oλυμπιάδα έκανε ίσως το καλύτερο της παιχνίδι φέτος και πήρε μία σημαντική νίκη, ενώ ο ΠΑΟΚ πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στα κρίσιμα σημεία αλλά είχε σε καλή ημέρα μόνο τον Βεργίνη.

89

Η Ολυμπιάδα επικράτησε 83-76 του ΠΑΟΚ και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, όπου παραμένει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, το μέλλον της οποίας συνεχίζει να είναι δυσοίωνο.

H Oλυμπιάδα έκανε ίσως το καλύτερο της παιχνίδι φέτος και πήρε μία σημαντική νίκη, ενώ ο ΠΑΟΚ πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στα κρίσιμα σημεία αλλά είχε σε καλή ημέρα μόνο τον Βεργίνη.

Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, πάντως, δεν προέρχεται από το στρατόπεδο των νικητών. Η πολυφωνία της Ολυμπιάδας (τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως οι προσθήκες και οι αλλαγές που έχουν γίνει στο ρόστερ των «πορτοκαλί», έχουν βοηθήσει προς το καλύτερο.

Αντίθετα, στην πλευρά του ΠΑΟΚ τα πράγματα ήταν μονοδιάστατα. Ο Δημήτρης Βεργίνης πάλευε μόνος του (26 πόντοι), όμως δεν κατάφερε εν τέλει να επιβληθεί κόντρα σε πέντε αντιπάλους. Ο νεαρός γκαρντ πήρε πάνω του την πλειονότητα των επιθετικών πρωτοβουλιών και λίγο έλειψε να καταφέρει να «κλέψει» τη νίκη, όταν στο 3530 το σκορ ήταν 64-64.

Η Ολυμπιάδα έδειξε από νωρίς, πως ήταν αποφασισμένη να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Με έναν εκπληκτικό Δορκοφίκη (11 πόντοι με 3/3 τρίποντα), η ομάδα της Πάτρας προηγήθηκε 27-13 στο 10. Ο ΠΑΟΚ άργησε πολύ να μπει στο παιχνίδι, όμως με ένα σερί 8-0 στην δεύτερη περίοδο κάλυψε ένα μέρος της διαφοράς (41-35 στο 20).

Σε αυτά τα επίπεδα κύλησε το παιχνίδι μέχρι και την τέταρτη περίοδο (56-48 στο 30). Τότε ήταν που ο Βεργίνης πήρε μπρος, παρασέρνοντας και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του (Χάμφρεϊ και Ντιαρά) για την ισοφάριση (64-64).

Ο 20άχρονος γκαρντ, όμως, δεν άντεξε μέχρι το τέλος, η ζώνη άμυνας του Μπάλντουϊν στα τελευταία λεπτά αποδείχτηκε λανθασμένη επιλογή, καθώς η Ολυμπιάδα ήταν εύστοχη από την περιφέρεια και οι πατρινοί με 19 πόντους στα τελευταία 430 λεπτά πήραν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στην Α1 και ξεκόλλησαν από τον πάτο της βαθμολογίας.

Tα δεκάλεπτα: 27-13, 41-35, 56-48, 83-76

Ολυμπιάδα (Χριστόπουλος): Έιμπραμς 9(1), Γουίτφιλντ, Πέττας 17(3), Τζέφερσον 14(2), Δορκοφίκης 17(4), Σούλης 7, Λίντεκα, Λάππας 10(2), Νάγγις 9.

ΠΑΟΚ (Μπάλντγουιν): Γκιλέσμπι 4, Βεργίνης 26(4), Ντιαρά 6, Χαριτόπουλος 5, Δεμερτζής 1, Σφέικος 4, Χάμφρεϊ 6, Κούβελας, Τσιάκος 11, Σόντερς 13(2).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο