Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αποχαιρετά το Ευρωμπάσκετ η Εθνική γυναικών, μετά την ήττα της από την Ιταλία

Αποχαιρετά το Ευρωμπάσκετ η Εθνική γυναικών, μετά την ήττα της από την Ιταλία

Δεύτερη ήττα γνώρισε η Εθνική μας ομάδα των γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας, με 65-55 από την «οικοδέσποινα», ένα αποτέλεσμα που σημαίνει τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

66

Δεύτερη ήττα γνώρισε η Εθνική μας ομάδα των γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας, με 65-55 από την «οικοδέσποινα», ένα αποτέλεσμα που σημαίνει τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η ομάδα μας έδειξε επιθετική αδυναμία και περιορίστηκε πάλι στο σκοράρισμα γύρω στους 50 πόντους. Η Στέλλα Καλτσίδου, στην θέση της Αναστασίας Κωστάκη, ήταν το νέο πρόσωπο στην πεντάδα σε σχέση με αυτή της πρώτης μέρας. Ο Κώστας Μίσσας θέλησε να βγάλει την Μάλτση στην θέση «2» και να ψηλώσει στο «3» που θα αντιμετώπιζε την Μάκκι.

Οι Ελληνίδες στα πρώτα λεπτά βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με μια διαφορά που έφθασε και τους επτά πόντους (4-11), καθώς οι γηπεδούχες έπαιρναν όλα τα αμυντικά ριμπάουντ και έφευγαν γρήγορα στον αιφνιδιασμό. Μοναδική παίκτρια που σκόραρε από την Ελλάδα ήταν η Ειρήνη Σταχτιάρη για έξι λεπτά, μέχρι που έβαλε ένα τρίποντο η Τούλα Καλέντζου και έκανε το 9-13. Η διαφορά παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το 8ο λεπτό που η Τασούλα Κωστάκη με νέο τρίποντο μείωσε στο καλάθι (13-15).

Οι Ιταλίδες χρησιμοποιούσαν συνέχεια δύο «πύργους» κάτω από το καλάθι και ένα σερί 8-0 των Ιταλίδων έφθασε την διαφορά για πρώτη φορά στους 10 πόντους στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Η Καλτσίδου μείωσε μετά από πολύ ώρα σε 23-28, αλλά το μπάσκετ είναι άθλημα των ψηλών. Οι Ιταλίδες που υπερτερούσαν σε ύψος κατά ένα κεφάλι κατάφεραν να ελέγξουν τα ριμπάουντ ενώ τα Ελληνικά σουτ γινόταν με πίεση, λόγω του ότι οι διεθνείς μας δεν μπορούσαν να απειλήσουν κάτω από το καλάθι. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 27-36.

Η Ελληνική αντεπίθεση στην αρχή της τρίτης περιόδου έκανε το 35-38, όμως οι Ιταλίδες απάντησαν αμέσως με σερί 11-2 και η διαφορά ξαναπήγε πάνω από δέκα πόντους καθώς ανέβηκαν στην άμυνα και δεν έγινε κανένα σουτ ξεμαρκάριστο από τις διεθνείς μας σε αντίθεση με τους αντίπαλούς μας που ήταν μάλιστα και ιδιαίτερα εύστοχοι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά παρέμεινε γύρω στους δέκα πόντους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η Εβίνα Μάλτση σημείωσε το πρώτο της καλάθι στο 35ο λεπτό. Η Στέλλα Καλτσίδου με «βόμβα» τριών πόντων μείωσε σε 54-58, δυόμιση λεπτά πριν την λήξη.

Η Ρές έκανε το 54-60, η Χατζηνικολάου αστόχησε σε δύο βολές και στην συνέχεια γίνανε δύο διαδοχικά λάθη, ένα για κάθε ομάδα. Ο Κώστας Μίσσας έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με πέντε «κοντές» (Κωστάκη, Μάλτση, Καλέντζου, Χατζηνικολάου και Καλτσίδου) και πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο. Ο χρόνος όμως μειωνόταν συνεχώς και αυτό ήταν το αρνητικό για την Ελλάδα που δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί το άγχος των γηπεδούχων.

Η χαριστική βολή ήρθε από την Σοπάνα που με τρίποντο έδωσε τέλος στα Ελληνικά όνειρα για νίκη. Έτσι μοιραία ήρθε το τελικό 55-65 που μάλλον οδηγεί την Ελληνική ομάδα στην επιστροφή στην πατρίδα την Πέμπτη. Όσο κι αν η άμυνα προσπαθεί χρειάζεται σκορ για να νικήσεις σε τέτοια παιχνίδια. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να μην έχει όλες τις περιφεριακές παίκτριες σε καλή μέρα, καθώς το πρόβλημά μας είναι κάτω από το καλάθι και το ξέρουμε. Η Κωστάκη ήταν κάπως καλή στο πρώτο ημίχρονο και η Καλτσίδου στα τελευταία λεπτά όμως υστέρησαν εμφανώς Καλέντζου και Μάλτση.

Δεκάλεπτα: 13-21, 27-36, 37-49, 55-65

Διαιτητές: Λούκες-Μπόντναρ-Γιασεβίτσιους

ΕΛΛΑΔΑ(Μίσσας): Καλέντζου 6(1), Κωστάκη 13 (3), Χατζηνικολάου 2, Καλτσίδου 13 (3), Μάλτση 4, Σαρέγκου 6, Σταχτιάρη 9, Κοσμά, Βασιλείου, Νικολαϊδου 2.

ΙΤΑΛΙΑ (Λαμπρούσκι): Ρες 16 (2), Φραντσίνι, Σοττάνα 3 (1), Ζάρα 8, Ζανόλι 5, Μόντικα 6, Μάκκι 10 (1), Μασιάντρι 15 (3), Τσιαμπόλι 2, Ζανόν, Τζιάουορ, Ντάσιτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο