Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Παίκτης των Γουόριορς θα δηλώνει ο Γιασικεβίτσιους μέχρις ότου αλλάξει κάτι

Παίκτης των Γουόριορς θα δηλώνει ο Γιασικεβίτσιους μέχρις ότου αλλάξει κάτι

Κεφάτος και με όρεξη να μιλήσει παρουσιάστηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην μικτή ζώνη του «Παλάθιος Ντε Λος Ντεπόρτες» της Μαδρίτης, είδηση όμως δεν έδωσε. «Αν μου ξανακάνετε την ίδια ερώτηση, εγώ θα σας ξαναδώσω την ίδια απάντηση. Είμαι παίκτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και όσο παραμένω παίκτης τους, αυτό θα επαναλαμβάνω».

66

Κεφάτος και με όρεξη να μιλήσει παρουσιάστηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην μικτή ζώνη του «Παλάθιος Ντε Λος Ντεπόρτες» της Μαδρίτης, είδηση όμως δεν έδωσε…

«Αν μου ξανακάνετε την ίδια ερώτηση, εγώ θα σας ξαναδώσω την ίδια απάντηση. Είμαι παίκτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και όσο παραμένω παίκτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς θα επαναλαμβάνω πως είμαι μόνο παίκτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος» είπε χαμογελώντας ο Σάρας για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να καταλήγει σε ελληνική ομάδα. Όταν το ίδιο ερώτημα του τέθηκε διαφορετικά δηλαδή αν θα τον ενδιέφερε να αγωνιστεί στην Ελλάδα εφόσον έμενε ελεύθερος από την ομάδα του στο ΝΒΑ, ο Γιασικεβίτσιους απάντησε:

«Αν ενδιαφέρομαι; Πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Μιλάτε υποθετικά. Γράψτε ό,τι θέλετε… Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Πανιώνιος κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Αφού εσείς έτσι κι αλλιώς ό,τι θέλετε γράφετε. Καταλαβαίνω πως πρέπει να γεμίσετε σελίδες. Όπως και πρόσφατα στο τουρνουά Ακρόπολις».

Για την Εθνική Λιθουανίας και τον μικρό τελικό με την Εθνική μας, ο Λιθουανός διεθνής γκαρντ είπε:

«Τόσο η Ελλάδα όσο κι εμείς δεν ήμασταν φρέσκοι. Μετά από δύο τόσο μεγάλα παιχνίδια χθες και την απογοήτευση πως δεν προκριθήκαμε στον τελικό, ο μικρός τελικός ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Κατακτήσαμε το χάλκινο και εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Αυτό κρατάμε».

Όπως κι ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Σάρας Γιασικεβίτσιους εξέφρασε έντονα παράπονα για τη διοργάνωση από τους Ισπανούς:

«Αποκλειστήκαμε από τον τελικό χθες εξαιτίας ενός τρελού συστήματος που υπάρχει μόνο σε αυτό εδώ το Ευρωμπάσκετ. Δεν το χωρά το μυαλό μου. Πως είναι δυνατόν μια ομάδα να νικά 6 αγώνες και να μην κερδίζει κάτι απ αυτό. Γι αυτό παλεύεις να νικήσεις όλους τους αγώνες στην πρώτη φάση. Δηλαδή για να βρεθείς με κατώτερο αντίπαλο και να έχεις περισσότερη ξεκούραση. Εδώ έγιναν όλα ανάποδα. Είχαμε λιγότερο χρόνο να προετοιμαστούμε εμείς παρά η τέταρτη και τελευταία ομάδα του ομίλου. Το ίδιο πρόβλημα έλλειψης χρόνου είχε και η Εθνική σας».

Για το μέλλον του στην Εθνική Λιθουανίας, ο Γιασικεβίτσιους είπε:

«Όταν με καλεί η Εθνική ομάδα για μένα είναι η μεγαλύτερη τιμή κι η μεγαλύτερη αγάπη. Αν είμαι υγιής, είναι χαρά μου να είμαι με τα παιδιά στην Εθνική Λιθουανίας. Δυστυχώς, σ αυτό το Ευρωμπάσκετ με τόσους τραυματισμούς που αντιμετώπισα δεν μπόρεσα να το χαρώ. Ήταν το πιο δύσκολο τουρνουά σε όλη μου τη διεθνή καριέρα και ήμουν μέλος σε όλα τ αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας μου. Ήταν σχεδόν βασανιστήριο να μην ξέρω αν θα παίξω ή δεν θα παίξω».

Ραμούνας Σισκάουσκας

Την ικανοποίησή του για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με την Εθνική Λιθουανίας στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας εξέφρασε ο Ραμούνας Σισκάουσκας:

«Χτες δεν νιώθαμε καλά. Ήμασταν απογοητευμένοι για τον αποκλεισμό μας από τον τελικό του Ευρωμπάσκετ. Ευτυχώς καταφέραμε να προκριθούμε άμεσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και κατακτήσαμε και το χάλκινο μετάλλιο. Δεν περιμέναμε πως ο αγώνας με την Ελλάδα θα ήταν εύκολος. Ήμασταν προετοιμασμένοι για έναν δύσκολο αγώνα. Παίξαμε όλοι με πάθος και κάθε παίκτης ήταν έτοιμος να πεθάνει για τη νίκη που θα μας έδινε το χάλκινο μετάλλιο. Έχουμε μία καλή ομάδα, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε από τώρα για το μέλλον. Ας περιμένουμε και θα δούμε. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Κάτι θα κερδίσουμε και στην επόμενη διοργάνωση, κατέληξε ο φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο