Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Τα έξοδα για την ασφάλιση των παικτών της Α2 θα καλύψουν οι διεθνείς

Τα έξοδα για την ασφάλιση των παικτών της Α2 θα καλύψουν οι διεθνείς

Για μία ακόμη φορά, τα ...παιδιά του Παναγιώτη Γιαννάκη βάλθηκαν να τον κάνουν να νιώσει περήφανος για αυτά. Οι Έλληνες διεθνείς αποφάσισαν και ανακοίνωσαν πως θα παραχωρήσουν το πριμ τους για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα για την ασφάλιση των παικτών της Α2.

89

Για μία ακόμη φορά, τα …παιδιά του Παναγιώτη Γιαννάκη βάλθηκαν να τον κάνουν να νιώσει περήφανος για αυτά. Οι Έλληνες διεθνείς αποφάσισαν και ανακοίνωσαν πως θα παραχωρήσουν το πριμ τους για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα για την ασφάλιση των παικτών της Α2.

Από το Καρπενήσι όπου βρίσκονται και προετοιμάζονται για το Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, οι διεθνείς μας εξέδωσαν ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι 11 από τους 12 παίκτες που κατέκτησαν την 2η θέση στον κόσμο. Η υπογραφή που λείπει είναι αυτή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που δεν βρίσκεται στο Καρπενήσι. «Από τη στιγμή που οι νόμοι δεν καλύπτουν τους αθλητές της Α2, θα το κάνουμε εμείς», αναφέρουν στην ανακοίνωσή του οι διεθνείς.

Το πριμ που θα λάβουν οι διεθνείς μας για την επιτυχία στο Μουντομπάσκετ είναι ίδιο με το Ολυμπιακό πριμ. Η κίνηση των διεθνών μας δείχνει το ήθος τους και στέλνει μήνυμα στην πολιτεία και σε όλους του αρμόδιους φορείς, που πρέπει να δραστηριοποιηθούν και να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε βάλει σκοπό να σκορπάμε την ευτυχία στους έλληνες φιλάθλους, στους φορείς του αθλητισμού και στους εαυτούς μας, δηλώνοντας πάντα παρόντες στις εθνικές μας υποχρεώσεις, που μόνο “υποχρεώσεις” δεν είναι για εμάς. Έχουμε μάθει να μοιραζόμαστε τη χαρά με όλους εσάς, έχουμε μάθει να παλεύουμε για το όνειρο του κάθε αθλητή που δεν είναι άλλο από το να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος.

»Τώρα, όμως, μαθαίνουμε πόσο μπορεί να πονέσει μια γροθιά στο στομάχι. Τώρα αντιλαμβανόμαστε όλοι οι Έλληνες διεθνείς πως πρέπει να πάρουμε θέση, ίσως και να το παραλείψαμε τόσο καιρό, όμως πιστέψτε μας η δουλειά μας είναι μέσα στο παρκέ και όχι πίσω από τα γραφεία, των κέντρων των αποφάσεων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συναθλητές μας στην Α2 Εθνική κατηγορία και κάποια συγκεκριμένα περιστατικά μας στιγμάτισαν και μας πίκραναν όλους. Η μελωδία της ευτυχίας με την Εθνική ομάδα ίσως να μας πλάνεψε, αλλά ήρθε η ώρα να απλώσουμε το χέρι στους συναθλητές μας, οι οποίοι πραγματικά μας χρειάζονται.

»Από τη στιγμή που οι νόμοι δεν καλύπτουν τους αθλητές της Α2, θα το κάνουμε εμείς. Οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών αναλαμβάνουμε να δώσουμε ένα κομμάτι από το πριμ της κατάκτησης της δεύτερης θέσης στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. Με αυτή την κίνηση αναλαμβάνουμε να καλύψουμε όλα τα έξοδα, προκειμένου να ασφαλίσουμε όλους τους καλαθοσφαιριστές που μετέχουν στο δεύτερο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα.

»Δεν πρόκειται για μια κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά για μια ομόφωνη απόφαση ορμώμενη από το αίσθημα ευθύνης και σεβασμού. Στον ιδρώτα και την προσπάθεια αυτών των παιδιών, που κάποτε βρισκόμασταν στη θέση τους και αυτό θα ήταν αμάρτημα αν το ξεχνούσαμε.

»Πλέον, κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα από κάθε τι άλλο στη ζωή μας. Δίνουμε την ασίστ στους αρμόδιους φορείς να συνεχίσουν καλύπτοντας νομοθετικά όλους τους έλληνες καλαθοσφαιριστές. Εμείς απλά ανοίξαμε τον ασκό, από εδώ και στο εξής ας αναλάβουν δράση οι άνθρωποι που λένε ότι αγαπούν τις επιτυχίες της Εθνικής μας ομάδας».

Από το Καρπενήσι: Μιχάλης Κακιούζης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Βασίλης Σπανούλης, Νίκος Ζήσης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Αντώνης Φώτσης, Δήμος Ντικούδης, Νίκος Χατζηβρέττας, Κώστας Τσαρτσαρής, Δημήτρης Διαμαντίδης, Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο