Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Απολαυστικός διάλογος Γκέρσον – Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου

Απολαυστικός διάλογος Γκέρσον – Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου

Απολαυστικοί ήταν οι Γκέρσον και Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τέταρτο τελικό. Ο «Πίνχας» δήλωσε ότι, εάν δεν είχε χαθεί εκείνο το ριμπάουντ στη λήξη της παράτασης του τρίτου τελικού στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός θα ήταν τώρα πρωταθλητής. Αμεση ήταν η απάντηση του «Ζοτς»: «Αν είχε δοθεί το φάουλ στον Βασιλόπουλο στο δεύτερο παιχνίδι, θα ήμασταν στο 3-0». Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών...

89

Ο Ολυμπιακός κέρδισε, ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό και ο Πίνι Γκέρσον είχε κέφια μετά το τέλος του αγώνα στο ΣΕΦ. Έδωσε στο «τριφύλλι» τον τίτλο του φαβορί για τον… τελικό των τελικών την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ και υπενθύμισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν καλύτερα εκτός έδρας. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε στην έλλειψη ενέργειας και ταχύτητας από την ομάδα του στο β ημίχρονο.

Οι δύο φίλοι τεχνικοί είχαν έναν απολαυστικό διάλογο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όταν ο Γκέρσον θυμήθηκε το ριμπάουντ και το καλάθι του Διαμαντίδη λίγο πριν από τη λήξη της παράτασης στον τρίτο τελικό: «Φανταστείτε να μην έπαιρνε ο Παναθηναϊκός εκείνο το ριμπάουντ στο ΟΑΚΑ. Θα ήμασταν πρωταθλητές».

Η απάντηση ήρθε άμεσα διά στόματος «Ζοτς»: «Φαντάσου να έδινε το φάουλ στον Βασιλόπουλο στο δεύτερο παιχνίδι. Θα ήμασταν στο 3-0».

Μετά τη στιχομυθία, ακολούθησε και η… ουσία, με την ανάλυση του αγώνα.

«Είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό τρεις φορές. Θεωρητικά φαινόμαστε ότι εμείς είμαστε το αουτσάιντερ, ωστόσο όλη τη χρονιά παίζουμε καλύτερα εκτός έδρας» υποστήριξε ο Ισραηλινός τεχνικός του Ολυμπιακού, προσθέτοντας: «Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, έχει πολύ καλή ομάδα και έναν εξαιρετικό προπονητή. Ωστόσο, εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Εύχομαι στο πέμπτο παιχνίδι, κάποιοι παίκτες-κλειδιά να είναι σε καλή κατάσταση».

Ο Γκέρσον ρωτήθηκε αν αισθάνεται ήδη πρωταθλητής και απάντησε: «Στη φαντασία μου μπορεί να είναι και έτσι, αλλά στα χέρια μου δεν έχω πάρει το κύπελλο. Εμείς έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσουμε τον τίτλο, αλλά οι πιθανότητες είναι 70%-30%, όπως θα είναι και η αναλογία των οπαδών στις εξέδρες».

Από την πλευρά του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε πολλές φορές πως τον χαροποιεί το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει στο «σπίτι» του το «triple crown».

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη δίκαιη νίκη του. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ άσχημα. Ήμασταν αργοί, δεν είχαμε ενέργεια και έτσι ο Ολυμπιακός έχτισε μια διαφορά. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μου, που προσπάθησαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Την Τετάρτη παίζουμε στο σπίτι μας και πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια και ταχύτητα» υποστήριξε ο προπονητής του «τριφυλλιού» και έσπευσε να διευκρινίσει: «Για να μην παρεξηγηθώ, το γεγονός ότι δεν είχαμε ενέργεια, δεν σημαίνει ότι είμαστε κουρασμένοι».

Ο «Ζοτς» αρνήθηκε να κάνει προγνωστικά για το πέμπτο παιχνίδι: «Δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Παίζουμε στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου έχουμε κατακτήσει τους δύο φετινούς μας τίτλους. Είμαι χαρούμενος που σε αυτό το ματς θα έχει κόσμο και ο Ολυμπιακός. Εύχομαι να γίνει ένα παιχνίδι σε κόσμια ατμόσφαιρα».

Ο Γιάννης Μπουρούσης επισήμανε: «Κάναμε πολλά λάθη στο πρώτο ημίχρονο και μείναμε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι και φτάσαμε στη νίκη. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη βοήθεια, ήταν πολύ σημαντική. Στο πέμπτο ματς ας κερδίσει ο καλύτερος».

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε: «Πάμε για τον τελικό. Εκεί θα κριθούν όλα. Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλύτεροι και είχαμε τον έλεγχο. Στο τρίτο και το τέταρτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν καθόλου καλοί και γι αυτό χάσαμε».

Οι δηλώσεις των νικητών

Αντρια Ζίζιτς: «Ο πέμπτος τελικός είναι 50-50. Θα έχουμε και τη βοήθεια των φιλάθλων μας, κάτι που είναι σημαντικό. Θέλουμε να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ».

Σκούνι Πεν: «Σήμερα (Κυριακή) θα έπρεπε να ήμασταν πρωταθλητές. Αυτή η σειρά είναι μια πραγματική διαφήμιση για το μπάσκετ».

Χένρι Ντόμερκαντ: «Έχουμε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Την Τετάρτη σίγουρα το ματς θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ το πρωτάθλημα».

Παναγιώτης Βασιλόπουλος: «Από το πέμπτο ματς με τον Αρη και μετά είμαστε όλοι μαζί, σαν μία ομάδα. Το σημαντικότερο είναι η θέληση που δείχνουμε στο παρκέ και τον τελευταίο μήνα δείχνουμε πραγματικά τι μπορούμε να κάνουμε. Ξέρουμε τι ζητάει ο κόουτς και το βγάζουμε στο παρκέ. Στους τελικούς έχουμε πάει πολύ καλά. Η σημερινή (Κυριακή) νίκη μάλιστα ήταν η πιο καθαρή σε ολόκληρη τη σειρά. Αν κάνουμε το ίδιο και την Τετάρτη, θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Ας κερδίσει ο καλύτερος».

Αλεξ Ακερ: «Ήμασταν πολύ καλοί στο τρίτο δεκάλεπτο. Με αυτή τη νίκη φέραμε τη σειρά εκεί που θέλαμε. Η αλήθεια είναι, πάντως, πως, αν όλα είχαν κυλήσει φυσιολογικά, σήμερα (Κυριακή) θα ήμασταν πρωταθλητές».

Γιάννης Μπουρούσης: «Ξέρουμε πως ο Αλβέρτης είναι ένας σκληρός παίκτης όλα αυτά τα χρόνια. Είχαμε μια κόντρα μέσα στο παιχνίδι, αλλά αυτά συμβαίνουν στο μπάσκετ. Εγώ το μόνο πράγμα που θέλω είναι να βοηθάω την ομάδα μου».

Σταύρος Ελληνιάδης: «Η σειρά έχει κυλήσει πολύ καλά ως τώρα. Με εξαίρεση κάποια μεμονωμένα περιστατικά, οι οπαδοί και των δύο ομάδων έχουν επιδείξει πολύ καλή συμπεριφορά. Ελπίζω το ίδιο να γίνει και στο πέμπτο ματς. Ας κερδίσει ο καλύτερος, χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Μετά τον πέμπτο τελικό θα κάνω δώρο στον Θανάση Γιαννακόπουλο μία κόκκινη γραβάτα, για να με θυμάται».

Οι δηλώσεις των ηττημένων

Ραμούνας Σισκάουσκας: «Ουσιαστικά από αυτό το παιχνίδι κρατάμε μόνο την εμφάνισή μας στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο είχαμε πολύ κακή απόδοση και το πληρώσαμε. Πρέπει να ετοιμαστούμε πάρα πολύ καλά για τον κρίσιμο πέμπτο τελικό».

Μάικ Μπατίστ: «Παίξαμε πολύ κακά στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν κάναμε το παιχνίδι μας και δεν είχαμε καθόλου ρυθμό. Όλα αυτά τα πληρώσαμε απόψε (Κυριακή). Τώρα παμε στο επόμενο ματς, που είναι και το πιο κρίσιμο. Έχουμε παίκτες-πρωταθλητές και τους καλύτερους οπαδούς του κόσμου. Με τη βοήθειά τους, θα τα καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

* Με τιμωρία της έδρας του (από τη νέα χρονιά πλέον) κινδυνεύει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν τρεις επιπλήξεις για υβριστικά συνθήματα, ενώ σημειώθηκε στο φύλλο αγώνα και η ρίψη κροτίδων λάμψης και ήχου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο