Κοκαΐνη και κάνναβη αιωρούνται στην ατμόσφαιρα της Ρώμης
Στον αέρα της Αιώνιας Πόλης αιωρούνται σε μικρές συγκεντρώσεις σωματίδια κοκαΐνης και κάνναβης, ανακοίνωσε το ιταλικό Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας έπειτα από τις πρώτες μετρήσεις.
Στον αέρα της Αιώνιας Πόλης αιωρούνται σε μικρές συγκεντρώσεις σωματίδια κοκαΐνης και κάνναβης, ανακοίνωσε το ιταλικό Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας.
Ίχνη των ναρκωτικών ανακαλύφθηκαν μαζί με ουσίες από τον καπνό του τσιγάρου στη διάρκεια μελέτης για τις τοξικές ουσίες στην ατμόσφαιρα της Ρώμης, του Ταράντο και του Αλγερίου.
«Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις κοκαΐνης βρέθηκαν στο κέντρο της Ρώμης, ειδικά στην περιοχή του Πανεπιστημίου Λα Σαπιένζα» δήλωσε ο Ανγκελο Τσεσινάτο, επικεφαλής της έρευνας. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για τις συνήθειες των φοιτητών.
Εκτός από ναρκωτικά, οι μετρήσεις εντόπισαν νικοτίνη και καφεΐνη τόσο στη Ρώμη όσο και στις δύο άλλες πόλεις. Στο Αλγέρι δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών, ενώ στο Ταράντο ανιχνεύθηκε κοκαΐνη αλλά σε πολύ μικρότερες συγκεντρώσεις.
Στην ιταλική πρωτεύουσα, η μέγιστη συγκέντρωση κοκαΐνης μετρήθηκε στη διάρκεια των χειμερινών μηνών στα 0,1 νανογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, πέντε φόρές χαμηλότερα από τα επιτρεπόμενα όρια για τις τοξικές ουσίες.
Οι ερευνητές θεωρούν πάντως ότι τα ευρήματα είναι ανησυχητικά.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας