Στο κλαμπ του Διαστήματος θέλει να μπει η Νότιος Κορέα
Η Νότιος Κορέα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει επιχειρήσεις στο Διάστημα από το 2017, ξεκινώντας σύντομα πρόγραμμα ανάπτυξης πυραύλων και δορυφόρων. Η Σεούλ σκοπεύει επίσης να συμμετάσχει σε διεθνή διαστημικά προγράμματα, όπως ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός.
Η Νότιος Κορέα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει επιχειρήσεις στο Διάστημα από το 2017, ξεκινώντας σύντομα πρόγραμμα ανάπτυξης πυραύλων και δορυφόρων.
Η Σεούλ προγραμματίζει να διαθέσει 3,8 τρισ. γουόν (3 δισ. ευρώ) τα επόμενα δέκα χρόνια, δήλωσε ο Ζεόνγκ Χάε-Γιανγκ, αξιωματούχος του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας.
Όπως είπε, το πρόγραμμα διαστημικών επιχειρήσεων είναι «μια επένδυση για το μέλλον», καθώς η Νότιος Κορέα, μια χώρα με λίγους φυσικούς πόρους, θα αποκτήσει νέους πόρους στο Διάστημα.
Το σχέδιο δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα και θα οριστικοποιηθεί τον Ιούνιο, διευκρίνισε ο αξοωματούχος.
Η Σεούλ σκοπεύει επίσης να συμμετάσχει σε διεθνή διαστημικά προγράμματα, όπως ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός.
Από το 1992, η Νότιος Κορέα έχει θέσει σε τροχιά εννέα δορυφόρους, κυρίως για παρατηρήσεις του Διαστήματος και των ωκεανών καθώς και για πολιτικές και στρατιωτικές τηλεπικοινωνίες.
Αλλες χώρες που εισήλθαν τα τελευταία χρόνια στην επικερδή αγορά μεταφοράς φορτίων σε τροχιά είναι η Κίνα, η Ιαπωνία και η Ινδία.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας