Η εκτόξευση ερευνητικού δορυφόρου νέα διαστημική επιτυχία της Ιαπωνίας
Η διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας πραγματοποίησε την Τετάρτη τη δεύτερη εκτόξευση σε διάστημα μιας εβδομάδας, θέτοντας σε τροχιά τον δορυφόρο ASTRO-F, που θα χαρτογραφεί τον ουρανό στο υπέρυθρο τμήμα του φάσματος για λογαριασμό τριών χωρών.
36
Η διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τετάρτης τη δεύτερη εκτόξευση σε διάστημα μιας εβδομάδας, θέτοντας σε τροχιά έναν δορυφόρο που θα χαρτογραφεί τον ουρανό στο υπέρυθρο τμήμα του φάσματος.
Ο δορυφόρος ASTRO-F, βάρους ενός τόνου, αναπτύχθηκε από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ολλανδία και εκτοξεύτηκε με πυραυλοφορέα M-V από το διαστημικό κέντρο του Ουκινούρα, περίπου 1.000 νοτιοδυτικά του Τόκιο, δήλωσε εκπρόσωπος της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Εξερεύνησης Αεροδιαστήματος (JAXA).
Η Ιαπωνία προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να συναγωνιστεί την Κίνα, η οποία το 2003 έγινε η τρίτη χώρα του κόσμου -μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία- με δυνατότητα επανδρωμένων αποστολών στο Διάστημα.
Έπειτα από τις επιτυχίες του Πεκίνου, η JAXA ανακοίνωσε σχέδια για να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες σε τροχιά και να εγκαταστήσει βάση στη Σελήνη έως το 2025.
Η υπηρεσία εκτόξευσε δύο πυραυλοφορείς Η-2Α από το απομακρυσμένο νότιο νησί Τανεγκασίμα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ο καθένας από τους οποίους μετέφερε δορυφόρος γεωεπισκόπησης.
Η Ιαπωνία σχεδιάζει επίσης να εκτοξεύσει το Μάρτιο του 2007 δύο κατασκοπευτικούς δορυφόρους που θα παρακολουθεί κυρίως τη Βόρειο Κορέα -το πρόγραμμα εγκρίθηκε μετά την εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία το 1998.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Δραματική διάσωσης γυναίκας από ορμητικό χείμαρρο στη Γλυφάδα – Δείτε βίντεο
- Ολυμπιακός: Tα σενάρια πρόκρισης και τα κριτήρια ισοβαθμίας στο Champions League
- Χαρίτσης και Σακελλαρίδης δοκιμάζουν τα όριά τους: Συνέδριο επιβίωσης ή ρήξης για τη Νέα Αριστερά – Το βλέμμα στον Τσίπρα
- Workmonitor 2026: Δεύτερη δουλειά για να βγει ο μήνας ψάχνει ο ένας στους δύο Έλληνες εργαζόμενους
- Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar στον Σταυρό του Νότου Club
- Σάρωσε τη Ρόδο η κακοκαιρία – Η θάλασσα βγήκε στο λιμάνι, πλοίο έδωσε μάχη με τα κύματα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Σάρωσε τη χώρα η φονική κακοκαιρία: Δύο νεκροί, πλημμύρες, παγίδες θανάτου δρόμοι στην Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442