Νέα αναβολή στην εκτόξευση του Reconnaissance Orbiter για Αρη
Μόλις λίγα λεπτά πριν από την πυροδότηση σταμάτησε την Πέμπτη η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση του Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), του μεγαλύτερου σκάφους που έχει σταλεί ποτέ στον Αρη. Η NASA ελπίζει ότι η αποστολή θα ξεκινήσει την Παρασκευή.
36
Μόλις λίγα λεπτά πριν από την πυροδότηση σταμάτησε την Πέμπτη η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση του Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), του μεγαλύτερου σκάφους που έχει σταλεί ποτέ στον Αρη. Η NASA ελπίζει ότι ο αισθητήρας που παρουσίασε βλάβη θα επιδιορθωθεί άμεσα και η αποστολή θα ξεκινήσει την Παρασκευή.
Τo MRO, μήκους έξι μέτρων και βάρους δύο τόνων, θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Αρη έπειτα από ένα ταξίδι επτά μηνών. Ο δορυφόρος θα σαρώσει την επιφάνεια του πλανήτη με την ευκρινέστερη κάμερα που έχει χρησιμοποιηθεί σε τέτοιου είδους αποστολή, προκειμένου να εντοπίσει νερό στο υπέδαφος και να βρει κατάλληλες θέσεις προσεδάφισης για μελλοντικές αποστολές.
Η εκτόξευση ακυρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης την ώρα που η δεξαμενή του πυραύλου Atlas V γέμιζε με υδρογόνο. Ένας από τους αισθητήρες επέμενε ότι η δεξαμενή ήταν άδεια.
Η NASA ελπίζει τώρα ότι την Παρασκευή δεν θα εκδηλωθούν καταιγίδες, που πλήττουν συχνά τη Φλόριντα αυτή την εποχή. Το παράθυρο εκτόξευσης διαρκεί δύο ώρες, από τις 14:43 έως τις 16:43 ώρα Ελλάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Αξιωματούχοι του Ιράν που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν» λέει ο Τραμπ
- Γυμναστική: Το εμπόδιο που μας επηρεάζει όλους αλλά δεν το ξέρουμε
- Άστατος ο καιρός την Πέμπτη – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
- Γαλλία: Ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν στις κάλπες
- Pussycat Dolls: Εκτός επανένωσης η Τζέσικα Σούτα
- Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε: Οι μικρές αποδράσεις μας κάνουν καλό
- Στην Ισπανία δημιουργείται «Παρατηρητήριο φορολογουμένων»
- ΔΝΤ: Δρόμος στρωμένος με «αγκάθια» για την ελληνική οικονομία – Το «μαύρο» σενάριο για την ανάπτυξη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442