Γενετική μελέτη αναγνωρίζει την «υπογραφή του θανάτου από καρκίνο»
Έντεκα γονίδια αναγνωρίστηκαν από ερευνητές ως «η υπογραφή του θανάτου από καρκίνο». Τα άτομα που φέρουν συγκεκριμμένες παραλλαγές στα γονίδια αυτά αντιμετωπίζουν κίνδυνο επιθετικών μεταστάσεων. Η μελέτη ανοίγει πάντως το δρόμο για εξατομικευμένη θεραπεία.
36
Έντεκα γονίδια αναγνωρίστηκαν από ερευνητές ως «η υπογραφή του θανάτου από καρκίνο». Τα άτομα που φέρουν συγκεκριμμένες παραλλαγές στα γονίδια αυτά αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο επιθετικών μεταστάσεων. Η μελέτη ανοίγει πάντως το δρόμο για την εξατομικευμένη θεραπεία όσων αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο.
Τα γονίδια σχετίζονται με τον κυτταρικό διπλασιασμό και αφορούν δέκα διαφορετικούς τύπους καρκίνου, έδειξε η έρευνα του Κέντρου Καρκίνου Sidney Kimmel στο Σαν Ντιέγκο.
Η ανάλυση των έντεκα αυτών γονιδίων μπορεί να αποκαλύψει τους ασθενείς που έχουν τη μικρότερη πιθανότητα να ωφεληθούν από τις συμβατικές θεραπείες, είπαν οι ερευνητές στο συνέδριο του Αμερικανικού Συλλόγου Έρευνας Καρκίνου, που πραγματοποιήθηκε στο Αναχαϊμ της Καλιφόρνια.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Reuters, οι ασθενείς που φέρουν την «υπογραφή του θανάτου από καρκίνο», δηλαδή το χειρότερο συνδυασμό ποικιλομορφιών στα έντεκα επίμαχα γονίδια, μπορούν να κατευθύνονται σε πιο επιθετικές και εξατομικευμένες θεραπείες ή να παίρνουν μέρος σε κλινικές μελέτες νέων φαρμάκων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ντουμπάι: «Μόλις επιτραπεί θα επαναπατριστούν όλοι οι Έλληνες» – Ο Γιάννης Λοβέρδος για τους εγκλωβισμένους
- Το «τρομακτικό» πρόγραμμα της Νιούκαστλ: Δίνει 6 σπουδαία ματς σε 19 μέρες (pic)
- Ο χειμώνας επιστρέφει: Η κινηματογραφική μεταφορά του Game of Thrones βρίσκεται στα σκαριά
- Live: Σε εξέλιξη συνεδρίαση στη Βουλή – Τοποθέτηση Μητσοτάκη για Μέση Ανατολή και παρεμβάσεις πολιτικών αρχηγών
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Μαρτίου
- Οι φοβεροί και τρομεροί Σπερς σάρωσαν τα βραβεία του μήνα στο ΝΒΑ (pic, vid)
- Από τη Σαρακοστή στο Πάσχα: Το νέο τεύχος συνταγών της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Θεσσαλονίκη: Σε άθλιες συνθήκες ζούσαν 68 σκυλιά – Σύλληψη 55χρονου και πρόστιμο 68.500 ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442