Η Intel παρουσίασε τη Δευτέρα νέους επεξεργαστές της σειράς Pentium 4 με λανθάνουσα μνήμη 2 Megabyte, διπλάσια από ό,τι στα σημερινά μοντέλα, και συχνότητα λειτουργίας έως 3,6 GHz. Σύντομα η εταιρεία θα λανσάρει και τα πρώτα τσιπ με δύο επεξεργαστικούς πυρήνες.
Η Intel παρουσίασε νέους επεξεργαστές της σειράς Pentium 4 με λανθάνουσα μνήμη 2 Megabyte, διπλάσια από ό,τι στα σημερινά μοντέλα, και συχνότητα λειτουργίας από 3 έως 3,6 GHz. Το δεύτερο τρίμηνο του 2005 η εταιρεία αναμένεται να λανσάρει και τα πρώτα τσιπ με δύο επεξεργαστικούς πυρήνες.
Τα τσιπ της σειράς 600 που παρουσίασε την Κυριακή η Intel δεν λειτουργούν σε υψηλότερες συχνότητες από τους υπάρχοντες Pentium 4, αλλά οι επιδόσεις τους είναι σημαντικά αυξημένες λόγω της μεγαλύτερης μνήμης (cache) που περιέχει ο επεξεργαστής.
Όπως αναφέρει το CNet.com, τα νέα τσιπ έχουν όλα συχνότητα διαύλου 800 MHz και ενσωματώνουν την τεχνολογία μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος η οποία χρησιμοποιείται στους επεξεργαστές που προορίζονται για φορητούς υπολογιστές.
Η Intel, με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, παρουσίασε επίσης το νέο μέλος της σειράς Pentium 4 Extreme Edition, η οποία προορίζεται για παιχνίδια και άλλες εφαρμογές με γραφικά υψηλών απαιτήσεων. Το τσιπ τρέχει στα 3,73 GHz και βασίζεται σε δίαυλο 1,066 GHz.
Η AMD, από την πλευρά της, έχει ανακοινώσει ότι θα διαθέσει το καλοκαίρι, λίγο μετά την Intel, τους πρώτους επεξεργαστές της με διπλό επεξεργαστικό πυρήνα.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας