Διάφορες συναυλίες από 550 χορωδούς και 13 χορωδίες οργανώνονται την άνοιξη του 2004 στη Γαλλία, σε μία μεγάλη περιοδεία αφιερωμένη στο μελοποιημένο από τον Μίκη Θεοδωράκη έργο του Πάμπλο Νερούδα Canto General.
Διάφορες συναυλίες με τη συμμετοχή 550 χορωδών και 13 χορωδιών οργανώνονται την άνοιξη του 2004 στη Γαλλία, σε μία μεγάλη περιοδεία αφιερωμένη στο μελοποιημένο από τον Μίκη Θεοδωράκη έργο του Πάμπλο Νερούδα Canto General.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, οι συναυλίες θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου στο Πουατιέ, όπου οι μουσικοί και οι χορωδίες θα ερμηνεύσουν το έργο του Χιλιανού ποιητή σε μία κοινή συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις ανάγκες της ένωσης «Ένα νοσοκομείο για τα παιδιά».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει ο εκδοτικός οίκος «Romanos» -ο οποίος εκτυπώνει και διαδίδει αποκλειστικά το έργο του Μίκη Θεοδωράκη- οι συναυλίες που δίνονται ετησίως, σε όλο τον κόσμο, με έργα του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη φτάνουν τις εκατό.
Ειδικότερα, σε διάστημα οκτώ ετών, δηλαδή από το 1995 που δημιουργήθηκε ο εκδοτικός οίκος έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 800 εκτελέσεις έργων του συνθέτη, κυρίως των Zorbas Balle και Canto General, ενώ έχουν εκτυπωθεί και κυκλοφορήσει παγκοσμίως πέντε συμφωνικά έργα του, πέντε ορατόρια – καντάτες, δύο έργα για πιάνο, 23 κύκλοι τραγουδιών και βρίσκονται υπό έκδοση 15 ακόμη έργα.
Με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Μίκη Θεοδωράκη, στην οποία επισημαίνει ότι «το να παίζονται έργα ενός σύγχρονου συνθέτη και μάλιστα Έλληνα, σε περισσότερες από εκατό συναυλίες το χρόνο σε όλο τον κόσμο, είναι ένα γεγονός από κάθε άποψη ιδιαίτερα σημαντικό για την ακτινοβολία της Ελλάδας διεθνώς».