Θεσσαλονίκη: Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 68χρονο που ασέλγησε στον 8χρονο ανιψιό του
Πρωτόδικα ο 68χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12,5 ετών ωστόσο στο Εφετείο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και η ποινή του μειώθηκε
Σε συνολική κάθειρξη 8 ετών και 3 μηνών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης 68χρονος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασελγείς πράξεις, με θύμα τον 8χρονο (εξ αγχιστείας) ανιψιό του.
Η υπόθεση καταγγέλθηκε τον Οκτώβριο του 2023 από τους γονείς του ανήλικου – μαθητή, τότε, της β’ δημοτικού. Ο ανήλικος είχε περιγράψει, και ενώπιον παιδοψυχολόγου, «αγγίγματα σε απόκρυφα σημεία».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι συγκεκριμένες πράξεις φαίνεται να τελέστηκαν στο διαμέρισμα του 68χρονου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν ανέλαβε την επίβλεψη του ανήλικου, επειδή αναγκάστηκαν να απουσιάσουν για λίγη ώρα οι γονείς του, που διαμένουν σε διπλανό διαμέρισμα.
Ο καταδικασθείς στην απολογία του αποδέχθηκε ότι είχε μία στιγμιαία επαφή αλλά χωρίς πονηρό σκοπό.
Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, αφού τον έκριναν εκ νέου ένοχο, αποφάσισαν να του αναγνωρίσουν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, μειώνοντας την ποινή σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, όταν καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12,5 ετών.
Μετά την ετυμηγορία του Δικαστηρίου, ο 68χρονος επέστρεψε στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
- «Πολιτιστική και πολιτική» η επιστροφή της Μαρία Γκρατσία Κιούρι στη Ρώμη για τον οίκο Fendi
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442