Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Λίβανος: Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα – Θέτουν πλέον σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία

Λίβανος: Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα – Θέτουν πλέον σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία

Τα νέα ισραηλινά πλήγματα, από τα οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι, θέτουν πλέον σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 50 τραυματίστηκαν από τα χθεσινά ισραηλινά πλήγματα στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, ανέφεραν πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αφότου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έβαλε στο στόχαστρο θέσεις της Χεζμπολάχ στην περιοχή Μπααλμπέκ (φωτογραφία, επάνω, από βίντεο στο Χ, κάτω).

Τα νέα πολύνεκρα ισραηλινά πλήγματα θέτουν σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία, μετά και τις αλλεπάλληλες κατηγορίες για την παραβίασή της

Τα πλήγματα αυτά ήταν από τα φονικότερα που έχουν αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες στον ανατολικό Λίβανο και θέτουν σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, μετά και τις αλλεπάλληλες κατηγορίες για την παραβίασή της.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι έπληξαν κέντρα διοίκησης της Χεζμπολάχ στην περιοχή Μπααλμπέκ, η οποία βρίσκεται στην κοιλάδα Μπεκάα του ανατολικού Λιβάνου.

Μεταξύ των νεκρών είναι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με πληροφορίες.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει σχολιασμός από την πλευρά της Χεζμπολάχ.

Διαψεύδει η Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε επίσης ένα κέντρο διοίκησης της Χαμάς στον καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων Αΐν αλ Χίλουε κοντά στη Σιδώνα του νότιου Λιβάνου, όπου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Η Χαμάς καταδίκασε την επίθεση, απορρίπτοντας τους ισραηλινούς ισχυρισμούς σχετικά με τον στόχο της και ανέφερε ότι η πληγείσα εγκατάσταση ανήκε στην δύναμη ασφαλείας του καταυλισμού.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο