Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ο Πλεύρης «χειροκροτεί» τον Γεωργιάδη στη σκιά της τραγωδίας στη Χίο

Ο Πλεύρης «χειροκροτεί» τον Γεωργιάδη στη σκιά της τραγωδίας στη Χίο

Σε απόλυτη σύμπλευση οι δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, προερχόμενοι από το ΛΑΟΣ, Θάνος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης. Γιατί ο πρώτος συνεχάρη τον δεύτερο.

Από τα συγχαρητήρια στου Λιμενικούς στα συγχαρητήρια στον υπουργό Υγείας. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης απέδωσε τα εύσημα στον Άδωνι Γεωργιάδη για το «μπλόκο» σε συλλογικότητες που ήθελαν να επισκεφτούν το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου νοσηλεύονται παιδιά που διασώθηκαν από την τραγωδία στη Χίο.

Ο Θάνος Πλεύρης έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στον Άδωνι Γεωργιάδη

Οι δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, που εντάχθηκαν στην «γαλάζια» παράταξη προερχόμενοι από το ΛΑΟΣ, συνεχίζουν να κρατούν «ζεστούς» τους μη κεντρώους ψηφοφόρους του κόμματος της Πειραιώς.

Η ανάρτηση Γεωργιάδη…

Σε ανάρτησή του στο «Χ», ο κ. Γεωργιάδης έγραψε ότι ομάδες συλλογικοτήτων Αφγανών με επικεφαλής την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου πήγαν στο νοσοκομείο, θέλοντας να συναντήσουν τα παιδιά, κάτι που τους απαγορεύτηκε.

«Τα Νοσοκομεία είναι χώροι νοσηλείας και όχι πολιτικού σόου και ιδεολογικού ακτιβισμού» τόνισε ο υπουργός και ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτραπεί η χρήση δομών Υγείας από συλλογικότητες, κόμματα ή φορείς «για ψήφους». «Όταν με το καλό τα παιδιά πάρουν εξιτήριο ας τα δουν όπου νομίζουν», κατέληξε.

…και τα εύσημα Πλεύρη

Άμεση ήταν η αντίδραση του Θάνου Πλεύρη. «Συγχαρητήρια στο υπουργό υγείας που δεν επέτρεψε σε συλλογικότητες να μπουν στο Παίδων να συναντήσουν και να κάνουν προπαγάνδα σε τραυματίες του δυστυχήματος της Χίου για το οποίο υπεύθυνοι είναι οι δολοφόνοι διακινητές. Η χώρα έχει κανόνες. Αρκετά με τις προκλήσεις των επαγγελματιών ανθρωπιστών και άεργων αλληλέγγυων», έγραψε χωρίς να αποφεύγει τους χαρακτηρισμούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο