Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Γαλλία: Η Danone ανακαλεί παρτίδες βρεφικού γάλακτος λόγω ανησυχιών για τοξική επιμόλυνσή του προϊόντος

Γαλλία: Η Danone ανακαλεί παρτίδες βρεφικού γάλακτος λόγω ανησυχιών για τοξική επιμόλυνσή του προϊόντος

Η Danone θα αποσύρει από στοχευμένες αγορές περιορισμένο αριθμό συγκεκριμένων παρτίδων βρεφικού γάλακτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγορές αυτές βρίσκονται στην Ευρώπη, κυρίως στην Ιρλανδία.

Η γαλλική εταιρεία τροφίμων και ποτών Danone ανακοίνωσε ότι ανακαλεί συγκεκριμένες παρτίδες βρεφικού γάλακτος από συγκεκριμένες αγορές. Η ανάκληση έρχεται δύο ημέρες αφότου οι αρχές της Σιγκαπούρης «μπλόκαραν» το προϊόν αυτό και καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τοξική επιμόλυνση ορισμένων ειδών, που ξεκίνησαν από τη Nestle.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Danone, Nestle και Lactalis, ανακάλεσαν βρεφικό γάλα λόγω ενδεχόμενης μόλυνσής του με σερεουλίδη, μια τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει ναυτία και εμετούς.

Η σερεουλίδη μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα. Οι γαλλικές αρχές ερευνούν αν σχετίζεται με τους θανάτους δύο βρεφών, ανέφερε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας.

Ιρλανδία, Βρετανία και άλλες χώρες

«Η Danone θα αποσύρει από στοχευμένες αγορές έναν πολύ περιορισμένο αριθμό συγκεκριμένων παρτίδων βρεφικού γάλακτος» ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Μια πηγή που έχει γνώση του θέματος είπε ότι οι αγορές αυτές βρίσκονται στην Ευρώπη, κυρίως στην Ιρλανδία.

Η Danone στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι τα προϊόντα της παραμένουν ασφαλή. Και επισημαίνει ότι η ανάκληση του βρεφικού γάλακτος για προληπτικούς λόγους οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένες χώρες αναθεώρησαν τις οδηγίες τους σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων.

Η ανάκληση της Nestle αφορούσε προϊόντα της σε περίπου 70 χώρες.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας (FSAI) ανέφερε ότι η ανάκληση οφείλεται στην πιθανή ύπαρξη σερεουλίδης, η οποία εντοπίστηκε σε ένα συστατικό βρεφικού γάλακτος, το αραχιδονικό οξύ, που παρασκευάζεται στην Κίνα. Τα εν λόγω προϊόντα παρασκευάζονταν στην Ιρλανδία και εξάγονταν σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε τρίτες χώρες, διευκρίνισε.

Η FSAI ενημερώθηκε από την Danone ότι κανένα από τα εμπλεκόμενα προϊόντα δεν έχει διανεμηθεί στην Ιρλανδία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο