Έχουμε δρόμο ακόμη για την επίσημη επιστροφή του Ολυμπιακού στα «αστέρια» και στην παρέα των κορυφαίων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Με την διακοπή να μας βάζει σε mood εθνικών ομάδων και τους ερυθρόλευκους να έχουν την τελευταία ευκαιρία για ξεκούραση (όσοι δεν είναι διεθνείς) η πρεμιέρα στο Καραϊσκάκη στις 17 Σεπτεμβρίου κόντρα στην Πάφο μοιάζει μακρινή.
Οποιαδήποτε προσπάθεια προσέγγισης του ματς, της τακτικής και των προσώπων που θα επιλέξει ο Μεντιλίμπαρ για το βασικό σχήμα προφανώς και είναι παραπάνω από παρακινδυνευμένη. Με μια μόνο διαφορά. Ξέρουμε ποιος θα υπερασπιστεί την ερυθρόλευκη εστία και αυτός δεν θα είναι ο Κωνσταντής Τζολάκης καθώς πέρσι στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς με την Μπόντο Γκλιμτ στο Καραϊσκάκη αποβλήθηκε στο φινάλε όταν δεν άφησε τους Νορβηγούς να βρεθούν κατάφατσα με το 2-2.
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που η μοίρα του τον θέλει στα 36 του χρόνια να κάνει ντεμπούτο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Και το ζητούμενο πλέον είναι αν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα του δώσει ένα παιχνίδι πριν από την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Πάφο καθώς έως τώρα και στα δύο επίσημα ματς στο πρωτάθλημα έχει παίξει ο Τζολάκης.
Πριν την πρεμιέρα με την Πάφο ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Καραϊσκάκη τον Πανσερραϊκό και εκεί θα μπορούσε να «ζεστάνει» τον έμπειρο τερματοφύλακα ο Βάσκος τεχνικός εφόσον θεωρήσει ότι χρειάζεται να πάρει ένα ματς στα χέρια του.
Κάτι βεβαίως που σε αντίστοιχη περίπτωση την περασμένη σεζόν δεν έκανε. Στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους ερυθρόλευκους να έχουν κατακτήσει ήδη τον τίτλο, ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τον Πασχαλάκη με τον Τζολάκη να αγωνίζεται κανονικά παρότι έξι μέρες μετά ακολουθούσε ο τελικός του κυπέλλου με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Τότε βεβαίως ήταν κύπελλο, τώρα είναι Τσάμπιονς Λιγκ.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Τσέλσι από τον Λίαμ Ροσένιορ έχει φέρει τους «μπλε» σε θέση φαβορί για την απόκτηση του Κωνσταντίνου Καρέτσα, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα στην Αγγλία.
Οι παίκτες ζητούν μεγαλύτερο μερίδιο από τα έσοδα των Major, ενώ η Ρώμη επιχειρεί να σπάσει το μονοπώλιο των τεσσάρων Slam. Το σύστημα πιέζεται όσο ποτέ – αγωνιστικά, οικονομικά και πολιτικά.
Επτά τίτλοι, ιστορικό συμβόλαιο με τη Ferrari, εκατομμύρια από χορηγίες και επενδύσεις: ο Βρετανός δεν είναι μόνο θρύλος της F1, αλλά ένας σύγχρονος επιχειρηματικός κολοσσός.
Ο Ταϊρίκ Τζόουνς είναι στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα για το παιχνίδι με τη Μπάγερν το βράδυ της Παρασκευής και όλα δείχνουν ότι θα κάνει το ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα». Δηλώθηκε και στη λίστα ξένων για το ελληνικό πρωτάθλημα ο Αμερικανός σέντερ.