Η βραδιά στο «Monumental» του Μπουένος Άιρες έμεινε χαραγμένη στην ιστορία. Ο Λιονέλ Μέσι, στα 38 του χρόνια, αποχαιρέτησε για πάντα το αργεντίνικο κοινό φορώντας τη φανέλα της «Αλμπισελέστε», σε ένα ματς γεμάτο συγκίνηση απέναντι στη Βενεζουέλα (3-0) για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.
Από τη στιγμή που βγήκε για ζέσταμα, ο κόσμος τον αποθέωνε φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του. Οι εξέδρες είχαν πλημμυρίσει από πανό με ευχαριστήρια μηνύματα, με το πιο συχνό «Gracias Capitán». Το γήπεδο ήταν κατάμεστο, με χιλιάδες φιλάθλους να θέλουν να τον δουν από κοντά για τελευταία φορά σε παιχνίδι επί αργεντίνικου εδάφους.
Η πιο φορτισμένη στιγμή ήρθε στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ο Μέσι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ενώ και οι συμπαίκτες του έδειχναν εμφανώς συγκινημένοι. Στο πλευρό του βρίσκονταν τα τρία του παιδιά, ενώ μετά το τελευταίο σφύριγμα, ο προπονητής της ομάδας, Λιονέλ Σκαλόνι, ξέσπασε κι εκείνος σε κλάματα.
Δείτε τις μοναδικές στιγμές με τον Λιονέλ Μέσι
Estadio Monumental ahead of what may be Messi’s last match in Argentina:
Ήταν μια νύχτα που δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τους φιλάθλους, τους συμπαίκτες και φυσικά τον ίδιο τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έγραψε το τελευταίο του κεφάλαιο μπροστά στο κοινό της Αργεντινής.
Argentina national team coach Lionel Scaloni’s reaction to Lionel Messi’s second goal. 🇦🇷 pic.twitter.com/BwNZSIrtHk
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε δίκαιη την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού τονίζοντας πως η ομάδα του αντέδρασε τέλεια και πως απολαμβάνει το παιχνίδι.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ισχυρής Ραντνίτσκι με 16-14, την πέταξε εκτός Champions League, ενώ οι Πειραιώτες προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον όμιλό τους στα προημιτελικά του Champions League.
Σαφώς ανώτερος ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 τον κακό Παναθηναϊκό στην Τούμπα και με δύο νίκες προκρίθηκε για 7η φορά τελευταία 10 χρόνια σε τελικό Κυπέλλου. Αντίπαλος του δικεφάλου στο Πανθεσσαλικό ο ΟΦΗ.