Φωτιά: Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος για αύριο Δευτέρα – Στο πορτοκαλί επτά περιοχές
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος (κατηγορία 4) να ξεσπάσει φωτιά σε επτά Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Πολιτικής Προστασίας - Συστάσεις στους πολίτες
Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική καθώς ο κίνδυνος για φωτιά παραμένει πολύ υψηλός (κατηγορία 4) για επτά Περιφέρειες και για αύριο, Δευτέρα.
Στο «πορτοκαλί» βρίσκονται η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Φθιώτιδα, η Φωκίδα, η Σκύρος, νησιά του βορείου και νοτίου Αιγαίου, η Κρήτη, η Ροδόπη, η Θάσος, η Ξάνθη, ο Έβρος συμπεριλαμβανομένης της Σαμοθράκης, η Χαλκιδική συμπεριλαμβανομένου του Αγίου Όρους και η Πρέβεζα.
Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στο ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά από αμέλεια
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως είναι το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν φωτιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).