Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Παρίσι: Ακυρώθηκε η άδεια παραμονής σε άνδρα που άναψε τσιγάρο με τη φλόγα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Παρίσι: Ακυρώθηκε η άδεια παραμονής σε άνδρα που άναψε τσιγάρο με τη φλόγα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Το βίντεο με τον άνδρα να ανάβει τσιγάρο στο μνημείο προκάλεσε σφροδρές αντιδράσεις. Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι αφαιρείται η άδεια παραμονής του.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι θα αφαιρεθεί η άδεια παραμονής στον 47χρονο Μαροκινό, που άναψε το τσιγάρο του από τη φλόγα του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στο Παρίσι. Το περιστατικό προκάλεσε οργή και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για ασέβεια.

Ο άνδρας, που μέχρι σήμερα διέμενε νομίμως στη Γαλλία με άδεια παραμονής έως τον Οκτώβριο του 2025, τέθηκε υπό κράτηση.


Συνελήφθη την Τρίτη. Ο Μπρουνό Ρεταγιέ, είχε καταδικάσει την πράξη του ως «ανάρμοστη και άθλια».

«Ο άνδρας που βεβήλωσε το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ανάβοντας τσιγάρο με τη φλόγα» που καίει στο μνημείο, συνελήφθη και «παραδέχθηκε το αδίκημα», είχε γράψει ο Μπρουνό Ρεταγιέ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Βίντεο που κοινοποιήθηκε από πολλούς χρήστες στο «Χ» καταγράφει τη στιγμή που ο άνδρας σκύβει για να ανάψει τσιγάρο με τη φλόγα από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, μπροστά στα έκπληκτα μάτια τουριστών. Οι εικόνες προκάλεσαν κατακραυγή στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας και η σύλληψη έγινε το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ανάρμοστη και άθλια πράξη»

Ο υπουργός Εσωτερικών είναι προαναγγείλει ότι ο συλληφθείς «θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτή η ανάρμοστη και άθλια πράξη προσβάλλει τη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για τη Γαλλία», τόνιζε.

Το περιστατικό βιντεοσκόπησε μια τουρίστρια από τη Λετονία. Το επίμαχο βίντεο δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά στο TikTok και δεν άργησε να γίνει viral σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Ο άνδρας «δεν φαινόταν να είναι μεθυσμένος ή υπό την επήρεια ναρκωτικών. Αντιθέτως, είχε σαφή επίγνωση αυτού που έκανε και έδειχνε υπερήφανος για αυτό», δήλωσε στη Le Figaro η τουρίστρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο