Φάμελλος: Σφοδρά πυρά σε Μητσοτάκη – «Δημιουργεί τους καλύτερους πελάτες για τα ιδιωτικά κολέγια»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, υπογράμμισε την ανάγκη αναμόρφωσης στη δημόσια Παιδεία και επισήμανε το αβάσταχτο κόστος της φοιτητικής στέγης - Τι είπε για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, τόσο για τη στεγαστική κρίση όσο και για τα ιδιωτικά κολέγια, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιουργεί τους καλύτερους πελάτες για αυτά.
«Καμόρα» χαρακτήρισε ο Φάμελλος τις πρακτικές που εφαρμόστηκαν στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στο ΕΡΤΝews έδωσε συγχαρητήρια στους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να υπάρξει αναμόρφωση στη δημόσια Παιδεία και επισήμανε για ακόμα μία φορά ότι το κόστος της φοιτητικής στέγης για τις οικογένειες είναι αβάσταχτο.
Στη συνέχεια ο κ. Φάμελλος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που η χώρα έχει γίνει ξανά το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και εξαπέλυσε μύδρους κατά του πρωθυπουργού, αναφέροντας ότι παραδέχεται τα τραύματα της δημοκρατίας εκ των υστέρων.
«Στημένη η προανακριτική»
Όσον αφορά στη διαχείριση του δυστυχήματος των Τεμπών, χαρακτήρισε «στημένη» την προανακριτική επιτροπή για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή και διευκρίνισε ότι ο τελευταίος παραπέμπεται μόνο για το αδίκημα της πιθανής οικονομικής βλάβης στον ΟΣΕ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτηρίζοντας «καμόρα» τις πρακτικές που εφαρμόστηκαν. Σημείωσε δε, πως η ευρωπαία εισαγγελέας που ερευνά το σκάνδαλο τον αγροτικών επιδοτήσεων αναφέρεται σε εγκληματική συμμορία.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται «ενοχλημένος» ως προς τον τελευταίο χαρακτηρισμό. «Είναι πολύ δύσκολο να προσποιούμαστε ότι συναντιόμαστε κοινωνικά και χαλαρά με συνομιλητές που μας κατηγορούν με απαξιωτικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς», φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της δεξίωσης που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε σε ανάλογο ύφος ότι «η κυβέρνηση δίνει δικαιώματα για να γίνονται χαρακτηρισμοί».
- Ο Τραμπ πιθανόν είναι σε δύσκολη θέση στο Ιράν – Και δεν μπορεί να απεμπλακεί, ακόμη και αν το θέλει
- Συνδυάζεις – Κερδίζεις – ΣυνεχίΖΕΙΣ: Η νέα εποχή στην ασφάλιση είναι εδώ
- Κακοποίηση, απαγωγή, απουσία: Η τραγική ιστορία της Duffy γίνεται ντοκιμαντέρ
- Μπαγκλαντές: Λεωφορείο γεμάτο επιβάτες κάνει βουτιά σε ποτάμι – 18 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι (βίντεο)
- Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Μιλγουόκι Μπακς 130-99: Νέα βαριά ήττα για τα «Ελάφια» – Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς (vids)
- Πεύκη: Εξουδετερώθηκε η οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρήκε παρέα παιδιών
- Το δουλεμπόριο Αφρικανών το πιο βαρύ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, λέει ο ΟΗΕ – Αντιδράσεις ΗΠΑ και Ευρωπαίων
- Έλενα Παπαρίζου: Η λαμπερή εμφάνιση, μετά την περιπέτεια με την υγεία της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442