ΚΟΚ: Καθημερινές και αλλεπάλληλες οι παραβάσεις
Παρά την ισχύ του νέου αυστηρού κώδικα οδικής κυκλοφορίας που προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα και αυστηρές ποινές στους παραβάτες πολλοί είναι οι οδηγοί που αρνούνται να συμμορφωθούν με τους κανόνες.
Η Αθήνα μέρα με την ημέρα αδειάζει. Κάποιοι εκμεταλλεύονται τους άδειους δρόμους και δεν τηρούν ούτε τους βασικούς κανόνες οδικής ασφαλείας.
Υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, ενώ για πολλούς η πινακίδα στοπ είναι… ανύπαρκτη και η ζώνη ασφάλειας «αξεσουάρ».
Τις ημέρες που δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης, καθώς οι περισσότεροι κινούνται προς τις παραλίες, κάποιοι οδηγοί αδιαφορούν για τον ΚΟΚ.
Δεν υπολογίζουν φανάρια και πινακίδες, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια τη δική τους και των γύρω τους.
Την ίδια ώρα, μοτοσικλετιστές και συνεπιβάτες κυκλοφορούν σε πολυσύχναστους δρόμους -όπως η Παραλιακή- χωρίς κράνος.
Παράλληλα, αρκετοί είναι οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές που δηλώνουν ότι τρομάζουν για ένα μεροκάματο στο τιμόνι.
Ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας προβλέπει πιο αυστηρές διατάξεις, οι ίδιοι οι οδηγοί όμως δηλώνουν ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να είναι και πιο αυστηρά.
Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη
Παρόμοια η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη με παραβάσεις να καταγράφονται κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ.
Στο Βαρδάρη στη στροφή από την Εγνατία προς τη λεωφόρο Λαγκαδά, μέσα σε πέντε λεπτά τουλάχιστον πέντε οχήματα πέρασαν με κόκκινο το φανάρι. Ανάμεσά τους οδηγοί επαγγελματίες αλλά και διανομείς.
Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, η προσοχή στο τιμόνι είναι απαραίτητη για να συνεχίσουν όλοι να κυκλοφορούν με ασφάλεια στους δρόμους.
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
- Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη βουτιά από την πανδημία και το σενάριο των 50 δολ.
- Χάρτης της IQAir δείχνει κάκιστη ποιότητα αέρα στην Αθήνα – Τα τζάκια… πήραν φωτιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)
























































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442