Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ θα είναι η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα – Διαψεύδει δημοσιεύματα
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι υπάρχει εμπλοκή στην τοποθέτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η ίδια έχει δηλώσει ενθουσιασμένη με την επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ
Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που κυκλοφόρησαν στον ελληνικό Τύπο υποστηρίζοντας ότι υπάρχει εμπλοκή στη διαδικασία του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθάρισε πως τα εν λόγω δημοσιεύματα είναι ανακριβή.
«Δεν είναι ακριβή. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσβλέπει στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ‘Πρώτα η Αμερική’ στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.
Γκίλφοϊλ: Η απόφαση του Τραμπ να με κάνει πρέσβειρα στην Ελλάδα, δείχνει πόσο αγαπάει τον λαό της
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έχει δηλώσει ότι είναι ενθουσιασμένη από την επιλογή του Αμερικανού προέδρου να την τοποθετήσει ως πρέσβειρα στην Ελλάδα.
«Είμαι ενθουσιασμένη που έχω την ευκαιρία να μεταφέρω αυτό το μήνυμα ως η επόμενη πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα. Ανυπομονώ να κερδίσω την υποστήριξη της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και να συνεργαστώ με τους βασικούς Έλληνες συμμάχους μας για να ενισχύσουμε τη διμερή συνεργασία και να προσφέρουμε ενέργεια, ασφάλεια, ειρήνη και ευημερία», είχε δηλώσει, ανάμεσα σε άλλα, η ίδια στη διαδικτυακή εκπομπή της στην πλατφόρμα Rumble «The Kimberly Guilfoyle Show».
Σε αυτή την εκπομπή είχε φιλοξενήσει τον ομογενή επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη και τον λομπίστα Ρότζερ Στόουν.
- Τουρκικό πλοίο στις φλόγες μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό
- «Η Εθνική Βραζιλίας θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιο του Αντσελότι έως το 2030»
- Αποκάλυψη για τον Δανού δότη σπέρματος: Ενα παιδί στην Ελλάδα έχει πεθάνει από καρκίνο και ένα κάνει θεραπεία
- Οι ισχυροί γύρω από τον Έπσταϊν: Τραμπ, Κλίντον, Μπάνον σε νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν είναι ευχάριστο που ο Ελ Κααμπί θα φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής»
- Δήλωναν ανύπαρκτα χωράφια στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Σημαίνον στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, Μύρωνας Χιλετζάκης
- Ο Βίμ Βέντερς είναι ο νέος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Berlinale – «Φωτίζει την αναζήτηση μας για σύνδεση»
- UEFA: Υποβιβάστηκε ο Σιδηρόπουλος από την ελίτ κατηγορία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442