Αυτοψία Δημάρχου Τρικκαίων στο ολοκληρωμένο παθητικό 20ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων
Πλησιάζει η παράδοση προς αξιοποίηση του πρώτου στα Τρίκαλα σχολείου με θερμική άνεση και πολύ χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.
Το πρώτο εκ βάθρων παθητικό δημόσιο κτήριο στη χώρα, που είναι ταυτοχρόνως και το πρώτο δημόσιο σχολείο με αυτήν την τεχνική στην Ελλάδα, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς.
Το διδακτήριο βρίσκεται στον χώρο της πρώην ΤΑΞΥΠ που έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στον Δήμο Τρικκαίων, δίπλα από το υπό κατασκευή Διαδραστικό Μουσείο Τεχνολογίας, λίγα μέτρα μακριά από το υπό δημιουργία Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων.
Ο κ. Σακκάς ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, για τα υλικά που τοποθετήθηκαν και για τη γενικότερη φιλοσοφία του έργου. Μια φιλοσοφία που
- επιτρέπει την ύπαρξη σταθερής θερμοκρασίας 21 βαθμών Κελσίου όλον τον χρόνο
- μειώνει τα έξοδα του Δήμου Τρικκαίων για θέρμανση – ψύξη
- είναι σύμφωνο με την πολιτική του Δήμου Τρικκαίων για την κλιματική ουδετερότητα.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων ξεναγήθηκε, τόσο στις αίθουσες που προβλέπει η μελέτη για τα νήπια και στους λοιπούς χώρους, όσο και στη βασική εγκατάσταση που καθιστά το εν λόγω διδακτήριο, παθητικό – αυτή είναι η διεθνής ονομασία για τα κτήρια με υψηλού επιπέδου θερμική άνεση και άριστης ποιότητας εσωτερική ατμόσφαιρα, με πολύ χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.
Προσφάτως και σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση του Δήμου Τρικκαίων, το κτήριο πιστοποιήθηκε ως «παθητικό» από τον αρμόδιο φορέα, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου (ΕΙΠΑΚ), εξουσιοδοτημένο από το Διεθνές Ινστιτούτο Παθητικών Κτηρίων ως πιστοποιητής αυτών των κτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι το νηπιαγωγείο έχει εμβαδό 301 τ.μ., σε οικόπεδο 1.253,44 τ.μ., με 2 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής. Θα εξυπηρετεί 50 νήπια.
- Χρέη: Προχωρά η ψηφιακή χαρτογράφηση οφειλών σε Δημόσιο και τράπεζες
- Μητσοτάκης – Ερντογάν έμειναν σε «ήρεμα νερά» και τήρησαν τα συμφωνηθέντα σε μία ακόμα «εθιμοτυπική» συνάντηση
- Νέα κούρσα εξοπλισμών στον ορίζοντα – Με τι όπλα θα γίνει ο επόμενος μεγάλος πόλεμος
- «Στάση / ποτάμι»: Το δυστύχημα των Τεμπών γίνεται θεατρικό έργο στο «Ίσον»
- Γιατί οι δημοκρατικοί ηγέτες του κόσμου αποφεύγουν το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ… όπως ο διάολος το λιβάνι
- Αρκάς: Η καλημέρα σε κλίμα Τσικνοπέμπτης
- Ένταση και φωτιά σε πτέρυγα των φυλακών Τρικάλων
- Τσάι: Είναι το καλύτερο ρόφημα για το πρωί;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442