Βόρεια Κορέα: Η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν συνιστά «παράνομη ενέργεια» και «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»
«Το Ισραήλ, που υποστηρίζεται και πατρονάρεται από τις ΗΠΑ και τη Δύση, είναι μια καρκινοειδής οντότητα για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Πιονγιάνγκ.
Η Βόρεια Κορέα επέκρινε έντονα χθες Τετάρτη την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, την οποία χαρακτήρισε «παράνομη ενέργεια» και «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», διά στόματος εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, τον οποίο επικαλέστηκε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA (στη φωτογραφία από Majid Asgaripour/WANA [West Asia News Agency] via Reuters, επάνω, καπνός υψώνεται στον ουρανό έπειτα από επίθεση του Ισραήλ στην Τεχεράνη).
«Παράνομη ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας» που αυξάνει «τον κίνδυνο νέου ολοκληρωτικού πολέμου στη Μέση Ανατολή»
Αυτή η «παράνομη ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας» αυξάνει «τον κίνδυνο νέου ολοκληρωτικού πολέμου στη Μέση Ανατολή», ανέφερε ο μη κατονομαζόμενος εκπρόσωπος, προειδοποιώντας τις ΗΠΑ και τη Δύση να μην ενισχύσουν «τις φλόγες του πολέμου».
«Η παρούσα σοβαρή κατάσταση που παρατηρεί ο κόσμος αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι το Ισραήλ, που υποστηρίζεται και πατρονάρεται από τις ΗΠΑ και τη Δύση, είναι μια καρκινοειδής οντότητα για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και ένας από τους κύριους ενόχους για την καταστροφή της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας», δήλωσε ο βορειοκορεάτης αξιωματούχος.
«Πλήρως υπεύθυνοι»
«Οι Σιωνιστές που έφεραν έναν νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή και οι παρασκηνιακές δυνάμεις που τους πατρονάρουν και τους υποστηρίζουν με ζήλο θα θεωρηθούν πλήρως υπεύθυνοι για την καταστροφή της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας», πρόσθεσε.
Εχοντας συνάψει διπλωματικές σχέσεις το 1973, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν είναι γνωστό ότι διατηρούν στενούς δεσμούς ενώ βρίσκονται υπό διεθνείς κυρώσεις για τα προγράμματα όπλων τους.
Η Πιονγιάνγκ και η Τεχεράνη έχουν επίσης παράσχει όπλα στη Ρωσία για να υποστηρίξουν τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.
- Πώς μπορεί να απασχολήσει τη Euroleague ο τραυματίας Έξουμ: Όλες οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του
- Περισσότερο από ένα παιχνίδι: Πώς η νέα Barbie ξορκίζει το στίγμα του αυτισμού στα παιδιά
- Από το περιβάλλον στην ισότιμη πρόσβαση: Πώς η Bayer Ελλάς επενδύει στη βιωσιμότητα με πράξεις
- Κλιμακώνουν οι αγρότες, σκέψεις και για τρακτέρ στην Αθήνα – Με ποινές απειλεί το Μαξίμου και συναντά μόνο τους «πρόθυμους»
- Ο μεγάλος τελικός του Super Cup: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «μονομαχούν» για τον τίτλο
- Σέρρες: Νέα ερωτήματα για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου – Ερευνάται η εμπλοκή και άλλων προσώπων
- Αγορά εργασίας: Για ποιες θέσεις γίνονται προσλήψεις από τις επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Γιώργος Θεοφάνους: «Ο γιος μου ήταν στο πανεπιστήμιο που έγινε το μακελειό στην Αμερική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442