Ηλέκτρα 7: Μια διαφορετική ταινία στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
H ταινία αντλεί στοιχεία και θεματικές από την Ηλέκτρα του Σοφοκλή και χτίζει μια ιστορία σε επτά μέρη, που αντιστοιχούν σε επτά οπτικές γωνίες πάνω στο έγκλημα.
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων του, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ενώνει φέτος τις δυνάμεις του με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για τη δημιουργία μιας ταινίας, η οποία αντλεί την έμπνευσή της από την Ηλέκτρα του Σοφοκλή και θα προβληθεί στις 18 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου.
Μέρος του επιτυχημένου κύκλου Contemporary Ancients, που φέτος ανοίγεται και στην τέχνη του κινηματογράφου, η ταινία σε σενάριο Παναγιώτη Χριστόπουλου, θα αποτελείται από 7 κεφάλαια, το καθένα σκηνοθετημένο από διαφορετικό *ή σκηνοθέτη *τιδα.
Οι συντελεστές
Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης, η Σοφία Εξάρχου, ο Νεριτάν Ζιντζιρία, η Χριστίνα Ιωακειμίδη, ο Μπάμπης Μακρίδης, ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος και η Ελίνα Ψύκου είναι οι επτά διακεκριμένες και διακεκριμένοι δημιουργοί- με συμμετοχές σε κινηματογραφικά φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος- που επιλέχθηκαν ώστε να εκπροσωπούν το ευρύ φάσμα της σύγχρονης ελληνικής κινηματογραφίας και να συμβάλουν με τη δική τους ματιά σ’ αυτή την πρωτότυπη κινηματογραφική σκυταλοδρομία.
Το live μετά το τέλος της προβολής
Μετά το τέλος της προβολής της ταινίας οι θεατές θα μπορέσουν να απολαύσουν ένα δυναμικό μουσικό live από τον Blaine L. Reininger, συνιδρυτή του post-punk συγκροτήματος Tuxedomoon και με τον video artist Παντελή Μάκκα στον ρόλο του VJ.