Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχτεί τους μικρούς αναγνώστες της και αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης και δημιουργικότητας, με το σύνθημα: «Στη βιβλιοθήκη όλα είναι δυνατά: ήρωες και ξωτικά, μύθοι και μυστικά!».
Από τις 16 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, οι μικροί μας φίλοι ανοίγουν πανιά για τον κόσμο της μυθολογίας και των παραμυθιών! Ήρωες και ξωτικά, ξόρκια και μυστικά βγαλμένα από τους αρχαίους μύθους, τους θρύλους, τη λαογραφία και τα παραμύθια, μεταφέρουν τα παιδιά σε κόσμους μαγικούς, όπου η φαντασία μπερδεύεται με την πραγματικότητα και όλα μοιάζουν δυνατά.
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών. Πληροφορίες – εγγραφές: Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, Ελευθερίου Βενιζέλου 22.
Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2025 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης). Συμμετέχουν δεκάδες βιβλιοθήκες που ανήκουν στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) και αναδεικνύονται σε χώρους ανακάλυψης, περιπέτειας και δημιουργίας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.