Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Ειδικότερα, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος τα 13 χλμ ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται 8 χλμ ΝΔ του Αρκαλοχωρίου.
Η δόνηση έγινε αντιληπτή όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά και σε γειτονικές περιοχές, προκαλώντας στιγμιαία ανησυχία στους κατοίκους, κυρίως λόγω της ιστορικής σεισμικής επιβάρυνσης της περιοχής.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ προκάλεσε ζημίες σε παλιά κτίρια και κάποιες κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο.
Το επίκεντρο ήταν 56χλμ ΒΒΑ της Νεάπολης Λασιθίου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος ήταν στα 60χλμ.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας