Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ατονία στη βάση, παρίσταται αλλά… δεν χαιρετίζει ο Τσίπρας
Το όνομα του Αλέξη Τσίπρα έχει ακουστεί πολύ λόγω της προετοιμασίας για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει την ομιλία Φάμελλου, χωρίς να μιλήσει ο ίδιος.
Στον ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν και οι διεργασίες για το συνέδριο με τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος να απευθύνει έκκληση στα μέλη να συμμετέχουν στον προσυνεδριακό διάλογο. Η έκκληση του ίδιου του Σωκράτη Φάμελλου για συμμετοχή στον προσυνεδριακό διάλογο δεν ήταν τυχαία, καθώς θα πρέπει η αλλαγή που ζητά από τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να αποτυπωθεί και στα κείμενα με τις παρατηρήσεις της οργανωμένης βάσης.
Έντονη κινητικότητα για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς
Το συνέδριο διεξάγεται σε ένα αναθερμασμένο περιβάλλον λόγω των συνάξεων και των παρασυνάξεων που συντελούνται στο παρασκήνιο, στο φόντο της έντονης κινητικότητας για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και των σεναρίων για τη δημιουργία νέου φορέα. Τα σενάρια αυτά δεν αποκλείουν φυσικά τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είδε τις τελευταίες ημέρες το όνομά του να εμπλέκεται στα δείπνα της Λούκας Κατσέλη ή σε σχεδιασμούς, με τους οποίους διαμηνύεται ότι όχι μόνο δεν έχει ανάμιξη αλλά φρόντισε να πάρει και σαφείς αποστάσεις.
Δεν θα απευθύνει χαιρετισμό
Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δώσει το «παρών» στην εναρκτήρια ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου στο συνέδριο και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα απευθύνει χαιρετισμό. Σε όσους θα ρωτήσουν γιατί, η απάντηση είναι περισσότερο απλή από όσο θα περίμεναν κάποιοι άσπονδοι φίλοι ή εχθροί. Ο πρώην πρόεδρος από την ημέρα που παραιτήθηκε δεν ενεπλάκη με οποιονδήποτε τρόπο στις εσωκομματικές διεργασίες και δεν σκοπεύει να το πράξει και τώρα. Η παρουσία του και μόνο εκτιμούν κάποιοι θα είναι η επιβεβαίωση ότι παραμένει ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως φαίνεται και από το σχεδιασμό του Ινστιτούτου, ο κ. Τσίπρας όσα έχει να πει θα τα πει λίγες ημέρες πριν, στο δικό του συνέδριο στις 10 Ιουνίου, σε μια ομιλία με διεθνή ατζέντα, αλλά βαθιά εσωτερική αναφορά. Για όσους πάντως αναζητούν ή εκτιμούν ή προαναγγέλλουν… τα σχέδια του πρώην πρωθυπουργού, πρόσωπα που αντιλαμβάνονται τον τρόπο σκέψης και τις διαθέσεις του Αλέξη Τσίπρα αρκούνται σε χαμόγελα συγκατάβασης.
- Υπόθεση κατασκοπείας: Δεν κατονόμασε συνεργούς εντός των Ενόπλων Δυνάμεων ο σμήναρχος – Νέες έρευνες
- «Ποιο είναι τo celebrity crush μου; Αυτό που παντρεύτηκα!» – Ο Μπίλι Κράνταπ είναι τυχερός
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Μεγάλη «μάχη» στην Τούμπα, ρεβάνς στη Λιβαδειά με φόντο τον τελικό
- 1-2-3 Πολλοί ΟΠΕΚΕΠΕ!
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω τροχαίου
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (11/2): «Δράση» με Κύπελλο Ελλάδος Betsson και Premier League
- Marseaux: Το τραγούδι της «Hanomai» γίνεται video game με πρωταγωνίστρια την ίδια
- Ζελένσκι: Ανακοινώνει δημοψήφισμα και προεδρικές εκλογές στην επέτειο των τεσσάρων χρόνων πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)


















![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442