Εκτός από κλαρίνο «έπαιζε» και τον… λογιστή – Εξαπατούσε ηλικιωμένους
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. γνωστός δεξιοτέχνης του κλαρίνου, που εμφανιζόταν ως λογιστής σε ηλικιωμένους – Πάνω από 600.000 η λεία του κυκλώματος.
Ένας νεαρός δεξιοτέχνης του κλαρίνου, με πολλές εμφανίσεις σε κέντρα και χοροεσπερίδες καταζητείται από τις Αρχές, καθώς θεωρείται ηγετικό στέλεχος συμμορίας που διενεργούσε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων και γιατρών.
Ειδικότερα, ο 20χρονος μουσικός φέρεται να ήταν αρχηγικό μέλος στο κύκλωμα που εξαπατούσε γιατρούς και ηλικιωμένους σε όλη την Ελλάδα.
Το ένταλμα εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές Αγρινίου μετά τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγρινίου.
Πώς δρούσε το κύκλωμα
Οι αστυνομικοί που έχουν ερευνήσει την υπόθεση εκτιμούν ότι ο 20χρονος έπαιρνε ο ίδιος τηλέφωνο τα υποψήφια θύματα του και τους έλεγε ότι «δικαιούνται επιστροφή φόρου από την Εφορία».
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας μετακινούνταν συνεχώς σε άλλες πόλεις.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το κύκλωμα έκανε τις τηλεφωνικές απάτες και στην συνέχεια επέστρεφαν εκεί όπου διέμεναν, ώστε να είναι δύσκολο για τις Αρχές να τους συνδέσουν με τοποθεσίες και τηλεφωνικές απάτες.
Στη συνέχεια έστελναν τα χρήματα σε λογαριασμούς άλλων μελών του κυκλώματος, με τα αρχηγικά μέλη να είναι ο τελικός αποδέκτης των χρημάτων.
Δεκάδες θύματα
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, τα επιβεβαιωμένα θύματα της «συμμορίας των γιατρών» είναι 80, χωρίς να αποκλείεται ο αριθμός να είναι σημαντικά πιο μεγάλος, ενώ η συμμορία που επέλεγε τους ηλικιωμένους διαπιστώθηκε πως είχε εξαπατήσει τουλάχιστον 40 άτομα.
Οι απώλειες των χρημάτων από τις επιβεβαιωμένες απάτες αγγίζουν τις 630.000 ευρώ.
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά
- Νέα στοιχεία για το πόρισμα που «αποσύνδεσε» ΕΥΠ και Predator
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)






















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442