Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων: Τέσσερις μήνες με παραστάσεις και συναυλίες
Το Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων επιστρέφει. Η πολυποίκιλη διοργάνωση των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, σημείο αναφοράς για καλλιτέχνες και κοινό, περιλαμβάνει και φέτος ένα πλήθος εκδηλώσεων.
Στο μοναδικό τοπίο του Θεάτρου Βράχων, για μια ακόμα χρονιά, η μουσική θα συναντήσει το χορό και το θέατρο προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Το αγαπημένο Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων, ξεκινά.
Από 3/6 έως 3/10
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα ξεκινήσουν στις 3 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθούν Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο για να ολοκληρωθούν στις 3 Οκτωβρίου.
Παραστάσεις από τα σημαντικότερα σχήματα της ελληνικής θεατρικής παραγωγής, συναυλίες από καταξιωμένους καλλιτέχνες της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής αλλά και από νεότερους, ταλαντούχους και δυναμικά ανερχόμενους, κλασικός χορός, εργαστήρια ερασιτεχνικής δημιουργίας των δήμων και stand-up comedy συνθέτουν τον πολύχρωμο καμβά ψυχαγωγίας του φεστιβάλ.
Μεγάλο αφιέρωμα στο Θεόδωρο Τερζόπουλο
Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης κατέχει το εκτενές αφιέρωμα σε μια σπουδαία προσωπικότητα του παγκόσμιου θεάτρου, τον Θεόδωρο Τερζόπουλο.
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του Θεάτρου Άττις αλλά και την πρεμιέρα της Ορέστειας, στο Θέατρο Βράχων, το Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων τιμά τον διεθνώς αναγνωρισμένο σκηνοθέτη μ’ ένα τρίπτυχο αφιέρωμα με τίτλο «Σκότος, εμόν φάος» (ΑΙΑΣ, 394).
Το πρόγραμμα αναλυτικά
Τρίτη 3, Τετάρτη 4, Πέμπτη 5 Ιουνίου
Συναυλία Μίλτος Πασχαλίδης
Τρίτη 10 Ιουνίου
Αφιέρωμα στον Θεόδωρο Τερζόπουλο
«Σκότος, εμόν φάος»
Φωτογραφική εγκατάσταση Johanna Weber
Σύνθεση υλικού: Θ. Τερζόπουλος & J. Weber
Εκδήλωση για την παρουσίαση πολυτελούς έκδοσης και ομιλίες θεατρολόγων-ερευνητών παρουσία του σκηνοθέτη και των συνεργατών του. Συντονίζει η Μιχαέλα Αντωνίου.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.