Ο Τζον Λίθγκοου θα συμμετάσχει στη σειρά «Χάρι Πότερ» παρά τα τρανσφοβικά σχόλια της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ
«Φυσικά, ήταν μια μεγάλη απόφαση, επειδή είναι πιθανότατα ο τελευταίος μεγάλος ρόλος που θα παίξω», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τζον Λίθγκοου για τη συμμετοχή του στην επερχόμενη σειρά Χάρι Πότερ.
Ο Τζον Λίθγκοου περιέγραψε το πώς αισθάνονται οι θαυμαστές για την ένταξή του στη σειρά «Harry Potter» του HBO, λαμβάνοντας υπόψη την εμπλοκή της αμφιλεγόμενης δημιουργού του franchise Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.
Σε μια συνάντηση με τους Times του Λονδίνου, ο Λίθγκοου δήλωσε ότι έχει δεχτεί κάποιες αντιδράσεις για τη συμμετοχή του στο «Harry Potter» του HBO λόγω των αμφιλεγόμενων σχολίων της Ρόουλινγκ για την κοινότητα των τρανς ατόμων. Ο πρωταγωνιστής του «Conclave» είπε ότι ήταν κάτι που «απολύτως» δεν περίμενε και σκεφτόταν περισσότερο την ηλικία του όταν δέχτηκε τον ρόλο.
«Ο τελευταίος μεγάλος ρόλος που θα παίξω»
«Φυσικά, ήταν μια μεγάλη απόφαση, επειδή είναι πιθανότατα ο τελευταίος μεγάλος ρόλος που θα παίξω», δήλωσε ο Λίθγκοου. «Πρόκειται για μια οκταετή δέσμευση, οπότε σκεφτόμουν τη θνησιμότητα και ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός ρόλος για το κλείσιμο της ζωής μου».
Ο Τζον Λίθγκοου πρόσθεσε ότι «μια πολύ καλή φίλη που είναι μητέρα ενός τρανς παιδιού» του έστειλε μια ανοιχτή επιστολή με τίτλο «Ανοιχτή επιστολή στον John Lithgow: Potter» αφού πήρε το ρόλο.
«Αυτό ήταν το καναρίνι στο ανθρακωρυχείο», είπε. Ο Λίθγκοου συνέχισε να αναρωτιέται γιατί τα σχόλια της Ρόουλινγκ στο παρελθόν θα έπρεπε να επηρεάσουν το έργο.
«Σκέφτηκα: ‘Γιατί είναι αυτός ένας παράγοντας;’ Αναρωτιέμαι πώς το έχει απορροφήσει η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ», δήλωσε ο Λίθγκοου. «Υποθέτω ότι κάποια στιγμή θα τη συναντήσω και είμαι περίεργη να της μιλήσω».
Όταν ρωτήθηκε αν οι αντιδράσεις τον έκαναν να επανεξετάσει τον ρόλο, ο Λίθγκοου είπε: «Ω, Θεέ μου, όχι».
Τα σχόλια της Ρόουλινγκ
Πίσω στο 2020, η Ρόουλινγκ δημοσίευσε μια σειρά από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι η ύπαρξη των τρανς ατόμων «διέγραφε» τη «βιωμένη πραγματικότητα των γυναικών». Λίγο αργότερα, οι αστέρες της ταινίας Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμμα Γουάτσον και Ρούπερτ Γκριντ εξέδωσαν δηλώσεις που αντιτίθενται στις απόψεις της.
Λίγο μετά την παρουσίαση της σειράς «Harry Potter» του HBO, ο επικεφαλής του HBO Κάσυ Μπλόις δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η Ρόουλινγκ «συμμετείχε πολύ, πολύ στη διαδικασία επιλογής του συγγραφέα και του σκηνοθέτη» και ότι τα αντι-τρανς αισθήματά της «δεν επηρέασαν το casting ή την πρόσληψη συγγραφέων ή προσωπικού παραγωγής» για τη σειρά.
*Πηγή: Variety
- Αγρότες: Βάλλεται πανταχόθεν η κυβέρνηση – Στα «μπλόκα» και οι… «γαλάζιοι» βουλευτές
- Τα asset της Google στη Γαλλία στοχεύει η πρώην ρωσική θυγατρική της
- Φοινικούντα: Ο 22χρονος που παραδόθηκε και παρίστανε τον συνεργό είναι ο εκτελεστής της διπλής δολοφονίας
- Άρης Betsson – Βενέτσια 90-86: Έδειξε χαρακτήρα και έβαλε βάσεις πρόκρισης
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα
- THEON: Συμφωνία αξίας 1 δισ. ευρώ για προμήθεια συστημάτων νυχτερινής όρασης
- «Δεν υπάρχει ειρήνη και χαρά»: Η Ισλανδία μποϊκοτάρει τη Eurovision για το Ισραήλ – Πέντες χώρες εκτός
- LIVE: Μπενφίκα – Νάπολι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)































































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442