Σκοράροντας ένα γκολ στην αρχή και ένα στο φινάλε του αγώνα, η Μίλαν πέρασε από την έδρα της Βενέτσια επικρατώντας με 2-0 της τοπικής ομάδας, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της Serie A.
Ο Κρίστιαν Πούλισιτς ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τους «ροσονέρι» στο 5ο λεπτό της συνάντησης μετά από πίεση ψηλά, ενώ ο Σαντιάγκο Χιμένες ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Η ομάδα του Μιλάνου έφτασε τους 54 βαθμούς, στο -5 από την έκτη Λάτσιο, και συνεχίζει να δίνει μάχη για ευρωπαϊκό εισιτήριο. Προτελευταία η Βενέτσια με 25 βαθμούς.
Στο άλλο παιχνίδι, η Κόμο βγήκε νικήτρια από την αναμέτρηση με αντίπαλο την Τζένοα, επικρατώντας εντός έδρας με 1-0 στην έδρα της. Το τέρμα που χώρισε τις δύο ομάδες χαρίζοντας το θετικό αποτέλεσμα στο σύνολο του Σεσκ Φάμπρεγκας πέτυχε ο Γκάμπριελ Στρεφέτσα στο 59ο λεπτό του αγώνα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τάσος Δουβίκας όχι μόνο δεν αγωνίστηκε για την Κόμο, αλλά έμεινε κι εκτός αποστολής τελευταία στιγμή, αφού αντιμετώπισε μυϊκό πρόβλημα και δεν μπόρεσε να τεθεί στην διάθεση του Σεσκ Φάμπρεγας.
H βαθμολογία της Serie A μετά τις νίκες των Μίλαν και Κόμο:
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.