Νέα Φιλαδέλφεια: Σοκάρει το νέο περιστατικό bullying – «Τον κοροϊδεύουν για την καταγωγή του»
Η μητέρα του παιδιού καταγγέλλει πως ο γιος της δέχεται συστηματικά bullying.
Ένα βίαιο περιστατικό bullying σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής σε δημοτικό σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ένα 12χρονο παιδί υπέστη εκφοβισμό και σωματική βία από τους συμμαθητές του.
Σύμφωνα με την μητέρα του 12χρονου μαθητή, όλα έγιναν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος όταν ξαφνικά μια ομάδα από πέντε αγόρια τον προσέγγισαν και άρχισαν να τον προσβάλουν για την καταγωγή του.
Το παιδί ενημέρωσε αμέσως τη δασκάλα, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον προαύλιο χώρο. Εκείνη έκανε παρατήρηση στους μαθητές, όμως η αντίδρασή τους ήταν εκρηκτική. Όταν αντιλήφθηκαν ότι το παιδί είχε μιλήσει στην εκπαιδευτικό, τον πλησίασαν ξανά και τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα. Του προκάλεσαν εκδορές στο πόδι και του έσκισαν την μπλούζα.
«Επειδή είμαστε από ξένη χώρα»
«Ενημερώθηκα από μια μαμά και μου είπε ότι πρέπει να πάω να πάρω το παιδί. Μετά όταν πήγε το πήρε η φίλη μου γιατί δεν μπορούσα με το μωρό και μου έφερε το παιδί με σκισμένη μπλούζα χτυπημένο στο λαιμό, στο σώμα, στο ισχίο και στη σπονδυλική στήλη. Πήγε να πιει νερό στη βρύση και δύο παιδιά του έριξαν δημητριακά στο πρόσωπο. Το είπε στη δασκάλα. Η δασκάλα του λέει “να τους αγνοήσετε” και ότι θα έκανε παρατήρηση. Ξαναπήγε να πιει νερό κι εκεί τον χτυπήσανε. Από ό, τι καταλαβαίνω επειδή είμαστε από ξένη χώρα» είπε στο ΕΡΤNews η μητέρα του παιδιού.
Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό
Το παιδί επέστρεψε στο σπίτι του και, όταν η μητέρα του είδε τα τραύματά του, τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Οι γιατροί διαπίστωσαν επιφανειακό τραύμα στο πόδι, ενώ μετά από εξέταση και από ιατροδικαστή, προέκυψε ότι είχε δεχθεί χτυπήματα και στο ισχίο και στη σπονδυλική στήλη.
Η μητέρα του 12χρονου προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας, κατονομάζοντας τα πέντε παιδιά ως υπεύθυνα για τον ξυλοδαρμό. Όπως αναφέρει, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για ένα φαινόμενο που έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν.
Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι τα τραύματα που έφερε και στο ισχίο αλλά και σε σπονδυλική στήλη ήταν από χτυπήματα, ενώ στη συνέχεια η μητέρα μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου κατήγγειλε την επίθεση κατονομάζοντας τα πέντε ανήλικα παιδιά ως τους δράστες της βίαιης επίθεσης. Η ίδια τονίζει ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο δεν είναι καινούργιο.
- Γιάννης Βογιατζής: Έγινε 100 χρόνων, το αφιέρωμα της Finos Film
- Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος
- Κινγκς – Μπακς 98-115: «Βασιλιάς» Αντετοκούνμπο στο Σακραμέντο και μεγάλο διπλό για τους Κινγκς
- Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν τα θύματα της τραγωδίας – 40 νεκροί εκ των οποίων 20 ανήλικοι
- Αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη του πλανήτη η επέμβαση Τραμπ στη Βενεζουέλα;
- Ναν: «Είμαι έτοιμος, δεν είμαι καθόλου κουρασμένος»
- Γιώργος Παπαδάκης: Με δάκρυα και βαθιά συγκίνηση τον αποχαιρετούν οι συνεργάτες του στο «Καλημέρα Ελλάδα»
- Patti Smith: Η ιέρεια του punk επιστρέφει στην Αθήνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 05.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cody-board-w59DM6d6uxM-unsplash-128x85.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442