Κολομβία: Έριξαν χειροβομβίδα μέσα σε πλήθος – Τρεις νεκροί, εννέα τραυματίες
Η επίθεση οφειλόταν σε «σύγκρουση ανάμεσα σε δυο τοπικές εγκληματικές οργανώσεις» που διεκδικούν τον έλεγχο της περιοχής, τόνισε ο διευθυντής της αστυνομίας της Μπογκοτά, στην Κολομβία
Έκρηξη χειροβομβίδας σημειώθηκε στην Κολομβία το βράδυ της Τετάρτης είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι εννέα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπογκοτά.
«Νέος εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη εναντίον πλήθους ανθρώπων με αποτέλεσμα, δυστυχώς, τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι εννιά να τραυματιστούν», ανέφερε ο δήμαρχος Μπογκοτά Κάρλος Φερνάντο Γκαλάν μέσω X λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (χθες Πέμπτη στις 07:00 ώρα Ελλάδας).
No podemos ceder ante la violencia de las bandas criminales en el barrio San Bernardo.
Esta noche, un nuevo artefacto explosivo fue lanzado contra una aglomeración de personas en la Calle 3 con Carrera 10, dejando, lamentablemente, 3 muertos y, al menos, 9 heridos.
Η έκρηξη στη συνοικία Σαν Μπερνάρντο, στην Κολομβία, οφειλόταν σε ρίψη χειροβομβίδας, δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης ο διευθυντής της αστυνομίας της πρωτεύουσας στρατηγός Γιοβάνι Κριστάντσο σε μικρή απόσταση από τον τόπο της έκρηξης.
Η επίθεση οφειλόταν σε «σύγκρουση ανάμεσα σε δυο τοπικές εγκληματικές οργανώσεις» που διεκδικούν τον έλεγχο της περιοχής, τόνισε.
Η κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας αυτή, γνωστή διότι παραδοσιακά έδρευαν εκεί εταιρείες που κατασκεύαζαν έπιπλα, έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε τόπο διακίνησης και κατανάλωσης μικροποσοτήτων ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας, που θέλει να «ανακαταληφθεί» η συνοικία, επρόκειτο για «αντίδραση εγκληματικών συμμοριών που προσπαθούν να επιζήσουν εν μέσω της πολιορκίας» της αστυνομίας — απαίτησε εξάλλου αυτή η τελευταία να «εντείνει την πίεση στις συμμορίες» και να «συλλάβει τους αρχηγούς τους».
Πριν από τρεις εβδομάδες, οι αρχές ανακοίνωναν πως άστεγος σκοτώθηκε και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας ρίψης χειροβομβίδας στη γειτονιά.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας