Ο Παναγιώτης Καρβέλας, δήμαρχος Πύλου – Νέστορος μιλώντας στην κάμερα του MEGA με αφορμή τα γυρίσματα στην περιοχή, ανέφερε: «Όλοι αυτοί οι αστέρες του Χόλιγουντ που έρχονται για το έργο [και] που είναι να παίξουν για τη Οδύσσεια συμβάλουν έτσι και εθνικά διότι δείχνουν το αθάνατο πνεύμα του ελληνικού πολιτισμού».
Στην ταινία που αναμένεται να κοστίσει 250 εκατομμύρια δολάρια, ο Ματ Ντέιμον υποδύεται τον Οδυσσέα, τον πολυμήχανο βασιλιά της Ιθάκης και το μακρύ ταξίδι της επιστροφής του προς την πατρίδα του.
Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ο διάσημος ηθοποιός έφτασε στην Ελλάδα. Επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή της Πύλου, αλλά και το Κάστρο της Μεθώνης. Μαζί του και ο δημοφιλής ηθοποιός, Τομ Χόλαντ, που θα υποδυθεί τον Τηλέμαχο, μυθικός ήρωας της Ιθάκης, γιος του Οδυσσέα και της Πηνελόπης.
Στη χώρα μας αναμένεται και η Σαρλίζ Θερόν, η οποία θα υποδυθεί την Κίρκη.
Η ταινία «Οδύσσεια» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 17 Ιουλίου 2026.






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442